Gazdaság

A Puskás Stadion 150 milliárdja mellett 11 milliárd megy a környezetére is

A stadion ugyan nem drágult 2017 után, de további 11 milliárdot költenek el a környezetére.

 




 

2011-ben jelentették be a Népstadion helyén egy új Puskás Ferenc Stadion építését, akkor pedig arról volt szó, hogy 45 milliárd forintba fog kerülni és 40 ezer fős lesz, végül 2017-ben egy 67 ezer fős stadionra módosították a terveket és nettó 150 milliárd forintra a költségvetést.

Fürjes Balázs áprilisban az RTL Klubnak azt mondta, úgy látja, a novemberre tervezett átadásig már nem fog drágulni a stadion. Mint az RTL Klub összeállításából kiderül, bár a stadion maga valóban nem drágult, de a környezetének megújítására további 2 milliárd 426 millió forintot iányzott elő már a jövő évi költségvetés is, és ebben elvileg benne lett volna a jövő évi foci Eb-hez szükséges létesítmények költsége is.




 

Ez a keret azonban nem volt elég és júliusban ezt az összeget további 8 milliárd 719 millióval emelték meg, így a négy budapesti mérkőzés megrendezéséhez szükséges tervezési és kivitelezési munkákra összesen 11,1 milliárd forintot költ a kormány a stadion 150 milliárdján felül.

A pénzből korábbi hírek szerint út, járda és parkoló készül, felújítják a szoborparkot, de lesz csatornázás, vízvezeték-éptés, térkövezés és növénytelepítés is, magyarul a stadion környezetét rakják belőle rendbe.

A kormány nem részletezte, ogy mire költik el a pénzt, de a kivitelező már idén elkölthet belőle 2 milliárd 359 milliót.




 

 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top