Egyéb

Betelt a pohár – Soros üzent Orbánnak!

A milliárdos levelet írt a CEU-nak, abban üzent finoman Orbánnak.

 
 

Soros levelét azzal kezdte, hogy leszögezte, a magyar miniszterelnök kényszerítette arra az egyetemet, hogy az Egyesült Államokban akkreditált képzéseit Bécsbe vigye. (Ezt nyilván azon kormánypárti vélemények miatt tartotta fontosnak megerősíteni, melyek szerint a CEU vagy önként döntött a költözésről, vagy valójában soha el sem ment Budapestről.) Elmondta: nem fogja hagyni, hogy a Fidesz teljesen ellehetetlenítse az egyetem működését, ezért ha kell,

AKÁR A SZEMÉLYES VAGYONÁBÓL IS TÁMOGATNI FOGJA, HOGY A CEU BUDAPESTI KAMPUSZÁN MINÉL TÖBB NYITOTT ESEMÉNYT RENDEZZENEK MEG.

 
Soros egyben megerősítette fia júniusi bejelentését, miszerint a Nyílt Társadalom Alapítvány meg fogja növelni az egyetem pénzügyi alapját is. Az üzletember végül köszönetet mondott azért a kitartásért, amit a CEU vezetői tanúsítottak Orbán hadjárata alatt.

Szeretném megköszönni a CEU közösségének a Michael Ignatieff elnök-rektor vezetése alatt – a nehéz körülmények ellenére – tanúsított kitartását és az intézmény iránti lojalitását. Ugyancsak hálás vagyok azért a támogatásért, amelyben az egyetem részesült a magyar és a nemzetközi akadémiai világ részéről. Ez a támogatás hozzájárult ahhoz, hogy a CEU az akadémiai szabadság világszerte ismert szimbólumává váljon” – fogalmazott Soros.

 

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top