Politika

Gyurcsány Ferenc nagy veszélyre figyelmeztet: “3,6” – ezzel lehet jellemezni, amit mondott

Gyurcsány Ferenc megkongatta a vészharangot, és egy súlyos veszélyre figyelmeztet mindenkit. Intelmét jól jellemzi a Chernobyl című sorozatból ismert 3,6-os szám, vagyis a “nem jó, nem is tragikus”. Ez a mérték anekdotává vált, ugyanis az atomerőmű robbanását követően ez volt a maximális értéke a szándékosan “lecsavart” mérőműszereknek.




Ahogy Csernobilban el akarták tusolni az esetet, elbagatellizálni a problémát, úgy a nemrégiben történt orosz rakéta felrobbanásával is hasonló gyakorlat született. A baleset után a nukleáris háttérsugárzás szintje négy-tizenhatszorosával haladta meg a megengedettet.

“Az orosz szabályok szerint a veszélyt jelző szirénáknak már kétszeres szintemelkedésnél meg kellett volna szólalniuk. De a szirénák némák maradtak. Ahogy az orosz vezetés is. Kit érdekel az emberek biztonsága, egészsége?” – teszi fel a kérdést a DK elnöke, majd hozzátette: szerinte a helyzet kísértetiesen hasonlít az 1986-os csernobili atomkatasztrófa szovjet kezelésére.

“Akkor is sumákoltak, hazudtak, becsapták az embereket. A következmények ismertek. Eltelt harminchárom év de semmi se változott. Na most ez az orosz mentalitás, kultúra, felelőtlenség áll Paks II. építése mögött. Miért nem vagyok nyugodt?”.

 




Kedves olvasóink! Önök nyugodtak?

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top