Politika

Megindult a zuhanás – jelentős pozíciókat bukhat el ősszel a Fidesz

Pestibulvar.hu

Ma érkezett meg a Závecz Research (ZRI) legfrissebb kutatása, melyet az Index megbízásából készített. A közvéleménykutatás legjelentősebb eredménye, hogy a számok alapján




A FŐVÁROSBAN ÉS A LEGTÖBB MEGYEI JOGÚ VÁROSBAN SIKERES LEHET AZ ELLENZÉKI ÖSSZEFOGÁS!

 

Nem hiába kezd el a Fidesz mindenütt a háttérből támogatni “független” polgármester jelölteket, mert több helyen is az a pár százalék amit kapnak döntheti el a választás kimenetelét.

 

A friss számok alapján a Fidesz 34 százalékra emelkedett a teljes népesség körében. Továbbra is a Demokratikus Koalíció a legerősebb ellenzéki párt, a múlt hónapban 10 százalék támogatta, ezúttal 9 százalék. A Jobbik tábora egy hónap 6-ról 7 százalékra bővült, az MSZP-é 5-ről 6 százalékra, a Momentumé pedig maradt 5 százalék. Nem változott az LMP, a Mi Hazánk Mozgalom és a Kétfarkú Kutyapárt támogatottsága – 2-2 százalékon állnak. A Párbeszéd továbbra is 1 százalékos. A pártnélküliek aránya az elmúlt egy hónapban kisebb lett, 34-ről 30 százalékra csökkent.




Az igazi meglepetés azonban az, hogy a fővárosban az EP-választások óta eltelt havi felmérések adatait összesítve az derül ki, hogy a Fidesz 34 százalékos, az ellenzék együttes támogatottsága 37 százalék, nem hiába jelent meg a porondon a Fidesz mindenkori “jó kommunistája”, Thürmer Gyula is a főpolgármester jelöltek között. Véleményünk szerint, ez sem lesz elég Tarlós győzelméhez.

A MEGYEI JOGÚ VÁROSOKBAN MÉG ROSSZABB A FIDESZ HELYZETE,

ezekben a városokban 30 százalékon állnak, míg az ellenzéki pártok 35 százalékot értek el. Így elmondható, hogy van értelme a teljes ellenzéki összefogásnak, és érthető, hogy a Fidesz mindent megtesz annak érdekében, hogy ez ne valósuljon meg, illetve minél több “független” jelölt legyen a porondon, akik tudják osztani az ellenzéki szavazatokat.

 

Természetesen az eredmények nem borítékolhatóak csak a számok alapján, mert az eredményre hatással lezs a kampány, illetve egy-egy városvezető egyéni megítélése is.




 

Mindenesetre ezek a számok reményt keltőek!

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top