Politika

Éles fordulat jöhet a Fideszben – Orbán kijelölte az új ellenséget

Pestibulvar.hu

Egyre több jel utal arra, hogy megvan az új irány.




 

Egy valamit nem lehet eltagadni Orbán Viktortól, remekül ért hozzá, hogyan jelöljön ki újabb és újabb ellenségeket. Ahogyan Lendvai Ildikó is nemrégiben a Klubrádiónak megfogalmazta, Orbán 2006 óta szisztematikus ellenséggyártással próbálja egyben tartani és aktivizálni a szavazótáborát. Akkor Orbán a parlamentben azt a politikát próbálta az MSZP fejére olvasni, mint amit 2010 óta kormányon folytat.




 

A kormányfő úgy fogalmazott, idézzük: “ennek a politikai taktikának az a lényege, hogy a kormánynak (…) az ellenzéket folyamatosan támadni kell, ellenségképet kell felépíteni, veszélyt kell megfogalmazni, patás ördögöt kell a horizontra rajzolni, és utána ezt az ellenséget, ezt az ellenségképet meg kell vádolni a legképtelenebb vádakkal“. Ezt Orbán azóta kétségkívül tökélyre fejlesztette. Módszere – vagy még pontosabban Arthur Finkelstein néhai amerikai kampánytanácsadó módszere – annyira briliáns, hogy 2010 óta a Fidesznek gyakorlatilag nem is kellett kormányzást folytatnia, elég volt évente újabb és újabb veszélyeket a falra festenie, hogy elhitesse a szavazóival, megéri rájuk szavazni.

Kormányzása kezdetén a gazdasági válság és a pénzügyi világelit ellen vette fel a harcot. Erre építve hadba lépett ellenük a rezsicsökkentésért, majd később – 2015 után – összekapcsolta ezt a migrációval és a keresztény Európa védelmével. Valóban tökélyre fejlesztette ezt a politikát, minden egyes kijelölt ellensége az előzőre épült, és így egységes történetet alkotott. A pénzügyi világelitből természetszerűen következtek a társadalmat felhigítani kívánó, háttérhatalmi pénzügyi spekulánsok, akiknek a magyarok számára is a legkönnyebben eladható és azonosítható arcaként Soros Györgyöt adta.

 

Finkelstein halála után az utóbbi években azonban látványosan kezdtek kifogyni az ötletekből, a migrációs hullám is lecsengett, az unalomig ismételt panelek pedig az idei választáson már jóval kevesebb embert vittek el a szavazófülkékhez, mint tavaly áprilisban.

ORBÁNNAK SÜRGŐSEN ELŐ KELLETT ÁLLNIA VALAMI ÚJJAL, HA MEG AKARTA ŐRIZNI EDDIGI NÉPSZERŰSÉGÉT, AMIT BŐ ÉVTIZEDE AZ ELLENSÉGEK KIJELÖLÉSÉVEL SZERZETT.

 




Az utóbbi időben nagyon úgy tűnik, hogy végül mégiscsak kezd rátalálni a következő “szakaszra”. Egyes hírek szerint – Századvéges belső kutatásokra alapozva – Orbán

A KLÍMAVÁLTOZÁS TÉMÁJÁT AKARJA LEGKÖZELEBB FELHASZNÁLNI ARRA, HOGY ÚJABB ELLENSÉGEKET GYÁRTSON KÖZÖNSÉGÉNEK.

 

Amint mi is megírtuk, ennek egyre inkább látszanak a jelei, Orbán Balázs államtitkár ma már odáig merészkedett, hogy a klímavédőket összemossa a nemzeteket eltörölni kívánó, globális és liberális, migránspárti baloldallal. Azokkal, akik valójában sosem léteztek, vagy maximum a Fidesz kommunikációs offenzíváiban. Sajtóhírek szerint Orbánék lemérték, hogy a klímaváltozás egy olyan téma, amit könnyűszerrel felhasználhatna a kormány ellen az ellenzék, a magyarok túlnyomó többsége szerint is ugyanis mielőbb cselekedni kell, hogy valahogy elkerüljük a klímakatasztrófát.

 

A Fidesz eddigi kommunikációja a témában vagy a totális hallgatás volt, vagy az, hogy a nemzetközi porondon rendre megvétózta az EU klímaügyben tett erőfeszítéseit. Most azonban fordulópont jöhet, a klímaváltozást is elkezdték ugyanis látványosan összemosni az eddigi sztártémájukkal, a bevándorlással. Orbán így két legyet üthetne egy csapásra: megelőzhetné az ellenzéki kritikákat, és újabb üggyel aktivizálhatná táborát az elkövetkező választásokra.

 




A másik terület, ahol látványosan elkezdte elszórni a gyűlölet magvait Orbán, az a homoszexuálisok magyarországi helyzete. Az Index szerint ősztől egy olyan alkotmánymódosítást készül elfogadtatni a parlamenttel, amely tiltaná az azonos nemű párok örökbefogadását. A Pride után tett homofób nyilatkozatok, valamint a Coca-Cola bojkottjára való felhívás is csak azt bizonyítják, hogy a miniszterelnök próbálja kitapogatni, mely témák találnak fogásra a gyűlölködéssel aktivizálható szavazók körében.

SAJNOS EGYRE INKÁBB ÚGY TŰNIK, HOGY VANNAK MÉG ILYEN TERÜLETEK, ÉS ORBÁNNAK BŐVEN LESZ MÉG MIVEL USZÍTANIA A KÖVETKEZŐ IDŐKBEN.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top