Politika

Magyarországra az anarchia vár, ha az Orbán-kormány nem változtat a helyzeten

Pestibulvar.hu

Egyre gyakrabban lehet olyan hírekkel találkozni, ami a rendőrség állományának drasztikus fogyásáról szólnak. Egyre kevesebben jelentkeznek erre a hivatásra, míg évről évre egyre többen szerelnek le és keresnek másik munkalehetőséget, illetve mennek nyugdíjba.




HA EZ A FOLYAMAT NEM FORDUL VISSZA, AKKOR ANNAK BELÁTHATATLAN KÖVETKEZMÉNYEI LESZNEK.

 

Erre hívta fel most a Demokratikus Koalíció is a figyelmet, és közleményükben azt írták:

“ELFOGYNAK A RENDŐRÖK, HA NEM EMELKEDIK A FIZETÉS. AZ ORBÁN-KORMÁNNYAL ROMLÓ KÖZBIZTONSÁG VÁR AZ ORSZÁGRA”

– közölte az atv.hu.




Az ellenzéki párt kijelentése azonban nem csak egyszerű rémhír keltés. A rendőrség állományából tavaly nagyjából 10 százalék vállalt teljesen szabályosan másodállást azért, hogy meg tudjanak élni, valamint emellett természetesen legalább ugyan ennyi lehet azoknak a száma, akik nem kértek rá külön engedélyt.

A DK SZERINT “HA A HIVATALOS ADATOKBAN SZEREPLŐ, ENGEDÉLYEZETT MÁSODÁLLÁSOK ARÁNYA ILYEN MAGAS, AKKOR A BAJ A VALÓSÁGBAN MÉG NAGYOBB LEHET.

 

Az a kormány, amely rendről és közbiztonságról papol, valójában ugyanannyira tartja ezeket fontosnak, mint az egészségügyünket, az oktatásunkat vagy a nyugdíjunkat; semennyire.”

 

A növekvő bérfeszültségek miatt az egészségügyből, az oktatási rendszerből és a rendőrség állományából is tömegesen hagyják ott meglévő munkájukat az emberek, és keresnek többnyire külföldön másik állást, a biztos megélhetés miatt.

A DEMOKRATIKUS KOALÍCIÓ KÖZLEMÉNYÉBEN KIJELENTETTE AZT IS, HOGY HA NEM EMELKEDNEK BELÁTHATÓ IDŐN BELÜL A RENDŐRI FIZETÉSEK, AKKOR HAMAROSAN ELFOGYNAK A RENDŐRÖK.

 




Az ellenzéki párt hozzátette, a kormánynak “fel kell hagynia a hasra ütés-szerűen behazudott, soha meg nem történt ++béremelések++ cinikus emlegetésével és a valóságban kell emelnie a rendőri fizetéseket – ahogy az orvosokét, ápolókét, tűzoltókét, mentősökét, tanárokét is! Ha ez nem történik meg, akkor a közbiztonság drámai romlásával fog szembenézni az ország.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top