Politika

Ezzel nem büszkélkednek Orbánék: Gyermekek ezrei kerültek átmeneti gondozásba a családjuk lakásgondjai miatt

nyugatifeny.hu

Erről sem fog írni a Fideszmédia.
Magyarországon évente körülbelül 4500 gyerek kerül átmeneti gondozásba lakhatási okok miatt – minderről Szél Bernadett számolt be a blogján, aki nagy nehézségek árán derítette ki, hogy hány gyermek kerül ilyen sanyarú helyzetbe.

 
Ahhoz képest, hogy Orbánék a világba kürtölik a sikereiket, azt lehet látni a KSH számaiból, hogy 2018-ban az átmeneti gondozásba vett gyermekek száma megközelítette a 8 ezret (7892), ami 2010-hez képest 500 fős növekedést jelent.

 

Ráadásul, az összes átmeneti gondozásban részesülő gyermek 55 százaléka, vagyis minden második gyermek (és családja) kifejezetten

lakhatási okok miatt került ilyen otthonba.

 

Azt is kiderítette, hogy 2015-ben közel 5 ezer gyermeket láttak el családok átmeneti otthonában, a 2000-es éves közepén ez a szám még 3 ezer volt, vagyis növekvő tendencia figyelhető meg. Eközben a férőhelyek száma pár százzal nőtt.
 

Az is sokatmanodó a rendszerre nézve, hogy úgy emelik ki a gyerekeket a családjukból, hogy törvényi tiltás van arra, hogy anyagi okok miatt ezt megtegyék.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top