Gazdaság

Több mint egymillióan tartoznak a NAV-nak

Több mint 1,2 millióan tartoztak valamilyen összeggel az adóhatóságnak tavaly év végén. A hátralékok összértéke több mint 1140 milliárd forint — derül ki a Magyar Nemzet cikkéből.
 

A lap szerint az adóhivatal modern módszereket is bevet az elmaradt összegek beszedéséért:

tavaly majdnem 14 millió alkalommal kereste meg a szervezet elektronikus úton a hazai bankokat arról tudakolózva, tartanak-e ott pénzt a tartozást felhalmozó magánszemélyek.

December 31-én 1,2 millió adózónál mutatott hátralékot a NAV adatbázisa – ez nyolcvanezres csökkenést jelent az egy évvel azelőtti állapothoz képest.

A gyakran vagyontalan gazdasági szereplőktől a NAV sem számíthat különösebb összegekre. A múlt év végi 1140 milliárdos hátralékból 770 milliárd kapcsolódott ezekhez a cégekhez. A cikk szerint a helyzet az elmúlt években sokat javult, 2014-ben például még 2000 milliárd forintra rúgott a nem működő szereplők köztartozása.

 

 

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top