Belföld

Több mint 400 milliárdot költöttek határvédelemre, de még a kormánylap sem tudja, hogy mire

A Magyar Nemzet címen megjelenő kormánylap írta meg szombaton, hogy bár az első fél évben jelentősen csökkentek a határvédelmi kiadások, migrációs válság 2015-ös kitörése óta (2019 júniusáig) viszont 408 milliárd forintot fordított a kormány erre a célra. Habár ez a válaszból nem derül ki, de az összeg valószínűleg tartalmazza az ideiglenes határvédelmi kerítés megépítésének költségeit is.

 




 

A lap megjegyzi azt is, hogy ugyan az Országos Rendőr-főkapitányság válaszából nem derül ki, “de az összeg valószínűleg tartalmazza” az ideiglenes határvédelmi kerítés megépítésének költségeit is.

Az összeállításból ugyanis kiderül az is, hogy 2019 első félévében mindössze 11,3 milliárd forintot kapott az ORFK a tömeges bevándorlás kezeléséhez kapcsolódó kiadások fedezésére, ugyanis a költségek jelentős mértékben csökkentek.

Mindenesetre, ez az összeg rekordnak számít, 2017-ben Orbán Viktor még 270 milliárdról beszélt.

 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top