Gazdaság

101 milliárdot fizetne a kormány az új kézicsarnokért – eredetileg 15 milliárdot szántak rá

Fotó: Illusztráció

A kéziszövetség szerint nem volt szó a konkrét összegről korábban. A közbeszerzési pályázatra a legalacsonyabb ajánlat 116 milliárd forint volt, melyet a Mészáros Lőrinc és gyerekei tulajdonában lévő Fejér B.Á.L. Zrt. adta.

 




 

Minden eddiginél nagyobb sportcsarnokot terveznek építeni a Népligetbe, akkorát, amilyen még eddig nem volt Magyarországon – írta a 444.hu.

Az épületre azért lenne szükség, hogy Szlovákiával közösen meg lehessen rendezni a 2022-es férfi kézilabda Eb-t. A lelátókon 20 ezer néző férne el az elképzelés szerint. Korábban Kocsis Máté azt nyilatkozta, hogy a beruházás 10-15 milliárdból kijönne.

A közbeszerzésre kiírt pályázatra a legmagasabb ajánlat 160 milliárd forint volt, míg a legalacsonyabb 116 milliárd, melyet a Mészáros Lőrinc és gyerekei tulajdonában lévő Fejér B.Á.L. Zrt. adta.

A pénteki Magyar Közlönyben megjelent határozat azt írta, hogy a kormány végül a beruházásra 101.544.852.000 forintot fizet.

 




 

A Közlönyben ezt írták:

“A kormány… egyetért azzal, hogy a 2019. évben Budapesten zajló World Urban Games sportesemény és a 2022. évi magyar–szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság megrendezéséhez szükséges egyes létesítmények megvalósítását szolgáló kiemelten közérdekű beruházások helyszínének meghatározásáról szóló 63/2019. (III. 27.) Korm. rendelet 2. melléklet I. pontjában foglalt táblázat B:2 mezőjében meghatározott területen (a továbbiakban: beruházási terület) 2021. november 30-ig a 2022. évi magyar–szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság sikeres megrendezéséhez szükséges műszaki tartalommal valósuljon meg az új budapesti multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnok, beleértve a kapcsolódó területrendezési és közlekedésfejlesztési munkálatokat is (a továbbiakban együtt: Beruházás);…

…úgy rendelkezik, hogy a Beruházás teljes költsége nem haladhatja meg a bruttó 101.544.852.000 forintot…”

 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top