Belföld

Négyből három tűzoltó fontolgatja a pályaelhagyást a rossz munkakörülmények miatt

Egy közvélemény-kutatás alapján kiderült, hogy közel háromnegyedük gondol arra, hogy új munkahely után néz.

 
 

A Hivatásos Tűzoltók Független szakszervezete idén második alkalommal indított közvélemény-kutatást, de ezúttal csak a vonulós munkarendet betöltő hivatásos tűzoltókat kérdezték az életpályájukat érintő kérdésekről – írja a szervezet a közleményükben.

1392 tűzoltó töltötte ki a kérdőívet augusztus első két hetében. A válaszok megdöbbentőek voltak. „A jelenlegi kérdőív eredményei azt látszanak alátámasztani, hogy jelentős módosításokra van szükség az életpályamodell, a munkakörülmények és a szervezeti struktúra területén” – írják.

A csatolt eredményekből több minden is kiderült. Köztük, hogy a válaszadók 42,1%-a már minimum 15 éve tölti be ezt a munkakört, és 73,9%-a pedig fontolgatja, hogy elhagyja pályáját a rossz munkakörülmények miatt.

 
 

Visszatartó erőt számukra a magasabb bér, a szolgálati nyugdíj visszaállítása, a tűzoltóság függetlenítése a katasztrófavédelemtől és jobb lakhatási, egészségkárosodási támogatás bevezetése jelentené.

A kérdésre, miszerint mi miatt vesztette el a népszerűségét a hivatás, azt a válaszolták, hogy a megalázó bérek, a katasztrófavédelem bánásmódja. Egyetlen tűzoltó sem panaszkodott a munkájából adódó nehézségekre, csak a vezetőségre, az elismerés és a megbecsülés hiányára.

 

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top