Politika

Orbán nemzeti focializmust épít – valakit már meg is büntettek

MTI Fotó: Illyés Tibor

Egészen elképesztő, hogy Orbán Viktor már szinte hivatalos vallássá tette Magyarországon a futballt. Egyszerre nevetséges és szánalmas, ahogy komoly üzletemberek, politikusok, bankvezérek szinte egymás sarkát taposva toporognak valamelyik üresen kongó stadion díszpáholyában és




PRÓBÁLNAK ÉRDEKLŐDÉST MUTATNI A SZÍNVONALTALAN MÉRKŐZÉS IRÁNT, MERT ÚGY GONDOLJÁK: EZZEL JÓ PONTOT SZEREZHETNEK A FOCIBOLOND MINISZTERELNÖKNÉL.

 




A fideszesek köreiben szinte verseny zajlik, hogy ki tud több futball témájú hírt kiposztolni a közösségi oldalra. Ha pedig a nemzetközi porondon veszít a magyar csapat, igyekeznek úgy beállítani, mintha a végeredmény csak egy aprócska mellékkörülmény lenne az egyébként vitathatatlan erkölcsi győzelmünk árnyékában.

 

Ami viszont legutóbb történt, az minden eddigi őrületen túltesz. A Mol Fehérvár FC román nemzetiségű, de magyar állampolgársággal is rendelkező játékosát ugyanis hihetetlen indokkal büntették meg a klub vezetői.

ADRIAN RUS AZÉRT KERÜLT KI A FEHÉRVÁR KEZDŐ CSAPATÁBÓL, MERT KIJELENTETTE: NEM MAGYAR, HANEM ROMÁN VÁLOGATOTT SZERETNE LENNI.

 

A botrányos esetről a román szövetségi kapitány Cosmin Contra beszélt a román Digisport csatornának, amikor kimondta: a tehetséges hátvédet klubja megpróbálta arra kényszeríteni, hogy a ne a román, hanem a magyar válogatottat válassza, vagyis román nemzetiségűként magyar színekben játsszon. Pedig a 23 éves Adrian Rus már a román U21-es válogatottban is szerepelt, nemrég pedig behívták Románia felnőtt válogatottjába a Málta, illetve Spanyolország elleni Eb-selejtezőkre. A magyar foci irányítói ekkor a kettős állampolgárságú játékos elmondása szerint „nyomást helyeztek rá”, hogy a román helyett a magyar válogatottat válassza. Amikor a játékos ezt megtagadta, büntetésből kirakták a kezdő csapatból,val és most a tartalékok között léphet csak pályára.

HIÁBA VAN JÓ FORMÁBAN, MEGSÉRTETTE ORBÁN ÚJ ÁLLAMRENDJÉT, A NEMZETI FOCIALIZMUST.

 




Azt, hogy mikor lesz kötelező futballmeccsre járni és tervezik-e büntetni a magyar csapatok kritizálását, egyelőre még csak a Fidesz törvényalkotói tudják.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top