Belföld

„Nem az őserdő ég, csak a bozótos” – így kommentálta Kósa Lajos a brazíliai erdőtüzeket

A fideszes országgyűlési képviselő hétfőn reggel a Kossuth Rádióban fejtette ki a véleményét.

 




Még a NASA műszerei is jól látják az űrből, mi történik Brazíliában. Ezen a képen minden egyes narancssárga pötty egy tűzesetet jelöl. Több százat rögzítetek augusztus 15-e és 22-e között az amazonasi esőerdő területén. De a füst jól látszik a műholdfelvételeken is. Az elmúlt hetekben nemcsak az űrből, a Földről is több száz videót készítettek a lángoló esőerdőről – hangzott el az RTL híradójában.

Kósa Lajost, a Fidesz országgyűlési képviselőjét sem a NASA, sem a videók nem győzték meg. Hétfőn reggel a Kossuth Rádió hallgatóival osztotta meg, mit gondol az erdőtüzekről.

„Persze nem az őserdő ég, mint láthatjuk a képeken, hanem egyébként az a bozótos, ami nem őserdő, de ez most mindegy, részletekbe nem kell belemenni” – mondta Kósa.

Kósa Lajos ellenzéki politikusok Facebook-posztjai miatt kezdte el elemezni a brazil helyzetet. Arról beszélt, hogy az ellenzék még ezeket a bozóttüzeket is Orbán Viktor nyakába akarja varrni.




A DK szerint Kósa Lajos nem tudja megkülönböztetni egymástól a fákat és a bozótokat, a Fidesz pedig nem fogja fel, hogy mekkora problémát okozhat ez a tűz a Földnek.

Orbán Viktor tényleg felelős ezért. Akkor, amikor Orbán Viktor úgy döntött, hogy megvétózza a közös európai fellépését a klímavédelem érdekében, akkor beiratkozott azok mellé a populista, felelőtlen politikusok mellé, akiket nem érdekel az, hogy mi fog történni velünk, ezzel az egész földdel a következő néhány év vagy évtizedet követően – mondta Molnár Csaba.

 

 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top