Belföld

148 milliárdért vásárolna rakétákat Magyarország az amerikaiaktól

A vételi megállapodás hivatalosan még nem jött létre, egyelőre csupán az exporthoz szükséges engedélyt adta ki az amerikai külügy.

 
 

“Összesen 4,2 milliárd dollár értékű fegyvereladásra adott engedélyt az amerikai külügyminisztérium öt országnak. A “csomagban” megtalálható Magyarország is; mi 500 millió dollár (148,5 milliárd forint) értékben tervezünk 180 darab AIM-120C-7 légiharc-rakétát vásárolni az Egyesült Államoktól” – írja a portfolio.

A Defense News azt írja, hogy 500 millió dollár értékben vásárolna 180 darab AIM-120C-7 fejlett közepes hatótávú levegő-levegő rakétákat (AMRAAM) az Egyesült Államoktól Magyarország, az eszközöket pedig a Raytheon gyártaná le.

A rakétákkal a Honvédség Gripenjeit szerelnék fel. Az eladóktól az eszközök üzemeltetéséhez szükséges kellékeket és képzést is megkapná Magyarország.

 
A vételi megállapodás hivatalosan még nem jött létre, egyelőre csupán az exporthoz szükséges engedélyt adta ki az amerikai külügy.

“Előfordulhat, hogy a közeljövőben nem ez lesz az egyetlen rakétavásárlási megállapodás, melyet az Egyesült Államokkal lefolytatunk, Magyarország ugyanis föld-levegő rakéták beszerzését is tervezi” – írja a portfolio.hu.

 

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top