Gazdaság

Áttörte a lélektani határt az euró: 330 forint fölé emelkedett

Innen már csak egy lépés a 330,8-as történelmi rekordárfolyam a Portfolio szerint.

 
Szerda délelőtt 330-ig gyengült a forint az euróval szemben, most is ennél a kritikus szintnél ingadozik a jegyzés, írja a portfolio.hu. Ez 0,1 százalékos forintgyengülést jelent tegnaphoz képest, teszik hozzá.

Megjegyzik, innen már csak egy lépés a 330,8-as történelmi rekordárfolyam, ehhez elég lenne egy kisebb negatív hír a világból, hiszen az utóbbi hetekben elsősorban a nemzetközi hírek mozgatták az árfolyamot.

A dollárral szemben is hasonló mértékben gyengülünk egyébként, a 297,4-es árfolyam 2017 eleje óta nem látott magasságot jelent.

 
Az MTI-ben megjelent közleményben az áll, hogy vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi piacon szerda reggel: az euróhoz és a dollárhoz képest gyengült, míg a svájci frankkal és a japán jennel szemben erősödött.

Szerda reggel negyed nyolckor az euró 329,56 forinton forgott – áll a közleményben.

 

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top