Politika

Kiszivárgott tervek – így akar bosszút állni Orbán az őszi bukás után

Pestibulvar.hu

Egyenlőre minden előzetes kutatás és hír azt jósolja, hogy jelentős városokat, még a fővárost is el fogja veszíteni idén ősszel a Fidesz az önkormányzati választásokon. Mindez persze egy óriási presztizs veszteség, ami jelentősen ki fog hatni a 2022-es országgyűlési választásokra is, de alapvetően az országos politika irányát nem fogja megváltoztatni, a parlamentben A Fidesz továbbra is kétharmados, jelentős törvények megváltoztatását is lehetővé tévő többséggel rendelkezik. Maximum annyi történhet, hogy
ORBÁN ELKEZDI FELGYORSÍTANI AZ ÖNKORMÁNYZATOK SZÉTVERÉSÉT.

 

Ezt persze már rögtön 2010-ben elkezdte, és nagy valószínűség szerint végig is vinné a folyamatot akkor is, ha a sajátjai ülnének minden helyen. Egyszerűen azért, mert nem bírja elviselni, ha valaki tőle függetlenül tud működni.

 

A kiszivárgott tervek szerint, a települések veztőit továbbra is polgármesternek hívják, ám a falunap, helyi kulturális és sportrendezvények szervezésén, és egy-két hatósági feladaton kívül nem sok beleszólásuk lesz a település irányításába. A hírek szerint, az iskolák után a bölcsődéket és az óvodákat is elvennék az önkormányzatoktól.

De átvenné a komplett önkormányzati könyvelést (némely településen ez már megtörtént), sőt az önkormányzat által tulajdonok cégeinek a gazdasági kontrollját is megszerezné a kormányzat. Mindeközben, folyamatosan a kormányablakokba terelődik az ügyintézések jó része (emlékszünk még az okmányirodákra?), az önkormányzati dolgozók bérét tíz éve érintetlenül hagyták, hogy könnyeben tudják őket átcsábítani a járási hivatalokba.
 

Ez ellen csak egy dolgot lehet tenni:

MINÉL TÖBB TELEPÜLÉST, MINÉL NAGYOBB ARÁNYBAN MEGNYERNI

az ellenzék részére, mert akkor kialakulhatnak olyan ellenállási pontok, amelyeknek a méretével már nem mer szembe menni a kormányzat, mert a további szavazat vesztés már az országgyűlési választásokra is kihathat.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top