Politika

A szemünk előtt játssza el a Föld jövőjét Orbán Viktor

Forrás: estiujsag.hu

Ideje megkongatni a vészharangokat: a Fidesz már nemcsak Magyarország, hanem a Föld jövőjét veszélyezteti.




 

Instant bekerült az elhülyülő fideszes vezetők nyilatkozatainak panteonjába Kósa Lajos hétfői rádióinterjúja, melyben azt találta mondani, hogy Amazóniában az esőerdők nem, csak a bozótos ég. A Nemzet Lajosát szemlátomást a NASA műholdfelvételei, a lángsírba boruló esőerdőkről készített képsorok és a vészharangokat kongató környezetvédő szervezetek sem tudták meggyőzni, hogy komoly a baj.

 

Azt most hagyjuk is, hogy Amazónia valóban a Föld tüdeje-e, illetve hogy valóban felelnek-e az ottani esőerdők a bolygó oxigénellátásának egyötödéért (egyes cikkek szerint ezek inkább szimbolikus vélekedések, semmint tudományos tények). Nem kell ugyanis ahhoz a téma szakértőjének lenni, hogy felfogjuk, hogy egész biztosan nem jó egyikünknek sem az, ha a Föld egy európányi területén lángol. Elég csak némi józan paraszti ésszel rendelkezni, vagy okosabbnak lenni egy ötödikesnél.




Kósa úrnak ez most sajnos nem sikerült. Olyannyira nem, hogy a klímaváltozás ügyét (vagy fideszesen mondva: a klímahisztiét) letudta annyival, hogy az csupán néhány kétségbeesett ellenzéki kísérlete arra, hogy azt is Orbán nyakába varrja. Tegyük hozzá, ez utóbbit annyira azért nem is kell “varrni”, elvégre a miniszterelnök volt az, aki az EU-ban minden indoklás nélkül egyszerűen megvétózta a közös európai fellépést a klíma védelmére.

 

Egy dolog, ha Orbán migránsos agymenésekkel hülyíti a híveit. Ennek is vannak kellemetlen következményei, pl. amikor a DK egyik polgármesterjelöltjét, és annak terhes feleségét arabozva bántalmazzák az utcán, csak mert az “elvárhatónál” barnább bőrrel rendelkezik. Egy másik azonban, amikor elkártyázzák mindannyiunk közös jövőjét. A klímaváltozás ügye ugyanis nem vicc, hanem valóság (ráadásul már nem csak távoli, hanem a bőrünkön érezhető), egy olyasvalami, amit nem érdekel, ha kellemetlen tényeivel nem illeszkedik a Fidesz kormánypropagandájába.

ELJÖTT AZ IDEJE, HOGY MEGKONGASSUK A VÉSZHARANGOKAT: A FIDESZ MÁR NEMCSAK MAGYARORSZÁG, DE A FÖLD JÖVŐJÉVEL HAZÁRDÍROZIK.

 




Elárulunk nekik egy titkot: a koszos, szennyes levegőt nemcsak a liberálisok tüdeje, de a legkeresztényebb, legkonzervatívabb, legjobboldalibb tüdők is ugyanúgy meg fogják sínyleni. Orbánéké persze már nem, mert addigra már nem fognak élni, de Ráhelék pl. még megszívhatják. Nem tudjuk, hogy van vele a kedves Olvasó, de számunkra azért elég rémisztő, ha egy olyan ember ül a kormánybotnál, akit szemlátomást még a saját gyereke jövője sem érdekel. Az ilyen emberrel nem lehet mást csinálni, csak jó messzire zavarni.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top