Politika

Nincs tovább – Országos válsághelyzet kihirdetését követelik a kormánytól

Pestibulvar.hu

László Imre a Demokratikus Koalíció egészségügyi szakpolitikusa felszólította a kormányt arra, hogy azonnali hatállyal hirdessen országos egészségügyi válsághelyzetet, valamint biztosítson többletforrást a zalaegerszegi kórház szívsebészetének – közölte az atv.hu.




 

Az ellenzéki egészségügyi szakpolitikus szerdán tartott sajtótájékoztatóján elmondta továbbá azt is, hogy nyáron otthagyta a Zala Megyei Szent Rafael Kórház szívsebészetének főorvosa az intézményt, a közelmúltban pedig az osztályvezető főorvos is távozott a kórházból. László Imre hangsúlyozta, hogy jelenleg összesen két szakorvos és két rezidens dolgozik a szívsebészeti osztályon,

AMELY LÉTSZÁM NEM ELEGENDŐ EGY ÜGYELET FELÁLLÍTÁSÁHOZ, ÍGY EZ AZ OSZTÁLY NEM FELEL MEG A MINIMUMFELTÉTETEKNEK.

 

Az országgyűlési képviselő hozzátette, hogy az intézménynek biztosítania kellene Győr, Kaposvár, Szombathely és Balatonfüred kardiológiai ellátását, tehát 1,5 millió ember életéről kell fokozottan gondoskodnia,

DE EZ JELENLEG VESZÉLYBEN VAN, AMIRŐL EGYEDÜL A JELENLEGI KORMÁNY TEHET.

 




László Imre felszólította a kabinetet, hogy a zalaegerszegi gyors “tűzoltás” után vizsgálja át az összes magyar kórházat, hogy kiderüljön, országosan hány egészségügyi intézmény nem képes biztosítani ma a folyamatos és törvényes betegellátást.

SZERINTE A KIALAKULT HELYZETÉRT EGYEDÜL ÉS KIZÁRÓLAG AZ EGÉSZSÉGÜGYET 9 ÉVE MEGSZORÍTÁSOKKAL SÚJTÓ ORBÁN-KORMÁNY TEHETŐ FELELŐSSÉ,

de a megszorítások árát nem ők fogják megfizetni, hanem azok a magyar emberek, akik emiatt nem kapnak megfelelő ellátást és életüket vesztik.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top