Politika

Putyin tanácsadója: Orbán elszámolta magát – semmit nem nyert a barátsággal

Pestibulvar.hu

A lengyelországi Krynica Zdrojban megrendezésre került gazdasági fórumon Zarina Bitijeva, a moszkvai Nemzetközi Civilizációk Központja munkatársa előadását hangos röhögés kísérte, amikor arrólkezdett beszélni, hogy Vlagyimir Putyin valójában békés politikát folytat.




 

Szerencsére, nála komolyabb szakértők is részt vettek a fórumon, például Andrej Illarionov, aki 2000 és 2005 között Vlagyimir Putyin gazdasági tanácsadója volt, valamint Oroszország delegáltja a G8-as fórumokon. Ő azt mondta:

“NEM HISZEM, HOGY ORBÁN VIKTOR ÉRTENÉ PUTYINT.”

 

Márpedig, ezt egy olyan ember mondja, aki Putyin közvetlen környezetéből jött. Ha megpróbáljuk ezt a mondatot értelmezni, akkor nagyjábal azt jelenti, hogy Putyin átverte Orbánt, és Orbán ezt még mindig nem érti.

Illarionov oroszországi posztjáról való lemondása után jelenleg a washingtoni Cato Intézet vezető kutatója. A szakértő szerint bár Orbán extra előnyöket várt a Putyinhoz való közeledéstől akkor, amikor az orosz elnök épp elszigetelődött, ez nem következett be.

MAGYARORSZÁGON NEM LÁTNI A GAZDASÁGI HOZADÉKÁT ANNAK, HOGY ORBÁN KÖZELEDETT PUTYINHOZ,

véli Illarionov. Hozzátesszük, a másik oldalról, az EU és a NATO oldaláról viszont érezhetjük ennek a barátságnak a negatív következményeit, amit hazánknak kell elszenvedni Orbán téves politikája miatt.




 

A kijevi Stratégiai Kutatások Központja vezetője, Pavlo Zhovnirenko szerint pedig naivitás azt hinni, hogy Oroszországgal lehet kizárólagosan gazdasági kapcsolatokat építeni, mert Oroszországban minden üzlet, a politika is, Putyin pedig a nemzetközi gazdasági kapcsolatokra úgy tekint, mint bevételi forrásra a hadsereg fejlesztéséhez. Mindezt a Népszava kérdésére mondta el.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top