Politika

Rendkívüli: kiszivárgott Orbán terve – titkos paktumot kötött, elárulta az EU-t

Pestibulvar.hu

A magyar miniszterelnök tervéről egy brit lap számolt be hétvégi számában.




 

Egy rangidős brit kormányzati forrásra hivatkozva a konzervatív Sunday Times nevű hetilap vasárnap arról írt, hogy Boris Johnson nemrégiben kinevezett brit kormányfő

ORBÁN VIKTORT HASZNÁLHATJA FEL ARRA, HOGY A LEGKÖZELEBBI UNIÓS CSÚCSTALÁLKOZÓN MEGVÉTÓZZA NAGY-BRITANNIA KILÉPÉSI HATÁRIDEJÉNEK TOVÁBBI ELHALASZTÁSÁT.

 




Johnson ezzel szeretné elérni, hogy az alku nélküli kilépés forgatókönyve még valószínűbb legyen. A témában forgó elemzések egyöntetű véleménye szerint az úgynevezett “no-deal Brexit” nemcsak Nagy-Britannia, de az egész EU gazdaságát komoly válságba sodorhatná. A brit miniszterelnök a napokban már fel is függesztette a parlamentet az angol királynővel, hogy így próbálja elkerülni, hogy a törvényhozás útját állja az alku nélküli kilépésnek.

Sajtóhírek szerint ugyanakkor még nem lefutott meccs az angol Trump ügyködése, ellenzéke ugyanis még a felfüggesztés előtt el szeretne fogadni egy törvényt, ami kötelezné a kormányzatot arra, hogy elkerüljék a kilépésnek ezen módját. Ha ezt nem sikerül elérniük, úgy már csak az EU állhatná útját annak. Egyelőre kétséges azonban, hogy az EU ezt képes lesz megtenni,

A FELFORGATÓ ÉS HAZUG MAGYAR MINISZTERELNÖK UGYANIS MEGTEHETI, HOGY MEGVÉTÓZZA EZT AZ UTOLSÓ MENTŐLÉPÉST.

 




Amennyiben Orbán és Johnson titkos paktuma beválik, úgy Nagy-Britannia súlyos gyógyszer- és élelmiszerhiánnyal és a gazdaság súlyos zsugorodásával futna neki az elkövetkező időknek. De az EU is komoly veszteségeket szenvedhetne el (nem beszélve a Nagy-Britanniában élő magyarokról), mely végső soron az Unió ellenlábasai, pl. Vlagyimir Putyin orosz elnök malmára hajthatná a vizet.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top