Politika

Az NVB mindent rendben talált a Berki Krisztián által gyűjtött ajánlásokkal

Fotó: Krisztian Berki / Facebook

A Nemzeti Választási Bizottság elutasította azt a fellebbezést, ami megkérdőjelezte a Berki Krisztián által benyújtott ajánlások valódiságát, vette észre a Blikk. A fellebbezést a Puzsér Róbertet jelölő Állampolgárok a Centrumban Egyesület nyújtotta be. 

 
 

Az NVB azt állapította meg, hogy  a Berki Krisztián által leadott 962 ajánlóíven 5023 érvényes ajánlás található (Berki közel 10 ezer aláírást nyújtott be, a főpolgármester-jelöltséghez 5 ezer érvényes aláírás kell).  Az NVB egyhangú döntéssel elutasította Puzsérék fellebbezést, arra hivatkozva, hogy a beadványozó nem csatolt bizonyítékot.

Puzsér Róbert és stábja szerint teljesen irreális és abszurd, hogy Berki Krisztián 10 ezer aláírást gyűjtött, mivel a tévés celeb “modellhadserege” alig pultozott, nagy átlagban körülbelül napi egy-másfél órát gyűjtötték az ajánlásokat, ami 16 nappal és a leadott 10 000 ajánlással számolva óránként 417 aláírást jelent.

Puzsérék csapata 125 pultozó aktivistával, 8 helyszínen, összesen 920 pultórában gyűjtötte az ajánlásokat, szám szerint 6316-ot.

 
Puzsérék az ügyben a rendőrségnél is feljelentést tettek ismeretlen tettes ellen választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény, valamint személyes adattal visszaélés vétségének gyanúja miatt.

A Bors ugyanakkor arról ír, hogy Berki bünetőfeljelentést tesz Puzsér ellen, mivel a kritikus szombaton közzétett, Hat bűnöző egy személyben című videójában Hajdú Péter és Kárász Róbert bábjának nevezi Berkit. Ráadásul az egykori focista szemére veti, hogy a lájkokért cserébe kiskorú lányát veti a nyilvánosság elé.

 

 

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top