Politika

Botrány a rendezvényen: kifütyülték, kitapsolták és piros lapot mutattak az államtitkárnak

Pestibulvar.hu

Éger István elnök drámai hangú mondataival kezdődött a Magyar Orvosi Kamara, Elhalt ígéretek nyomában címmel megrendezett nagygyűlése. “Nem hirtelen felbuzdulás, dühkitörés, és nem az elégedetlenség feszültségének kiengedése miatt gyűltünk ma össze. A tehetetlenség, a kihasználtság, a hivatástudatunkkal való visszaélés kihasználása elleni segélykiáltás a mai rendezvény.” – jellemezte a gyűlést Éger, melyre több minisztérium is kapott meghívót: a pénzügyi tárca, a Miniszterelnökség és az EMMI, a pénzügyi tárca azonban nem képviseltette magát.
 

A cél az volt, hogy a tárcák képviselői nyilvánosan vitázhassanak a karmaával az egészségügy problémáiról. Ám óriási felháborodástkeltett, hogy a minisztériumok képviselői

ÜRES KÉZZEL ÉRKEZTEK AZ ELÉGEDETLEN ÉS TÜRELMETLEN ORVOSOKHOZ!

 

A várakozásokkal szemben sem megoldási javaslatok, sem kézzelfogható ígéretek nem hangzottak el az egészségügy problémáira. Először az egészségügyért felelős államtitkár,  Horváth Ildikó beszélt, aki megpróbálta elcsukló hangon előadni saját, személyes történeteit. Azonban a mintegy 200 megjelent orvost egyáltalán nem hatotta meg az orvos-államtitkár ripacskodása, hanem  kifejezték nemtetszésüket:

AZ ÁLLAMTITKÁRT KIFÜTYÜLTÉK, KITAPSOLTÁK ÉS PIROS LAPOT MUTATTAK NEKI.

Nem járt jobban a Miniszterelnökség helyettes államtitkára sem,  Szalay- Bobrovniczky Vince az Orbán-kormányok döntéseit idézve beszélt a béremelésről, de ő is csak piros lapot a jelenlévőktől. Amikor pedig a költségvetés egészségügyet érintő számairól kezdett beszélni,

EGYSZERŰEN KIRÖHÖGTÉK A GYŰLÉS RÉSZTVEVŐI!

 
A Magyar Orvosi Kamara a következő problémákra várt volna megfelelő választ a döntéshozóktól:

  1. Egységesen kötelező 900 ezer forintos kezdő szakorvosi minimális alapbér a közfinanszírozott ellátásban dolgozóknak, a munkaviszony típusától függetlenül, 2022 január 1-től.
  2. A béremelés függvényében a paraszolvencia megszüntetése.
  3. A nyugdíjasok diszkriminációjának megszüntetése, visszafoglalkoztatásuk megkönnyítése
  4. Döntsék el, hogy orvosokkal vagy orvosi végzettséggel nem rendelkezőkkel (nondoktor, Msc. nővér) akarják-e a magyarokat gyógyítani pusztán takarékosságból.
  5. Szerezzenek érvényt és ellenőrizzék mind a humán erőforrást érintően, mind az eszközöket illetően a szakmai minimumfeltételek meglétét, mert a jelenlegi állapot egy becsapás és a betegbiztonság súlyos megsértése

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top