Politika

Orbán Viktor a Fidesz kongresszusán: „Komolyan vehető ellenfél nélkül maradtunk”

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A miniszterelnök szerint a Fidesz lesz az a párt, amelyik felszámolja a szegénységet, és ha kell, segít az olaszoknak is megvédeni a határaikat.

 




 

Újraválasztották Orbán Viktor miniszterelnököt a Fidesz elnökévé vasárnap a kormánypárt 28., tisztújító kongresszusán, Budapesten – közölte az MTI. A kormányfőt 1406 szavazattal választották meg a küldöttek pártelnöknek.

A kongresszus újraválasztotta alelnöknek Novák Katalint (1396 szavazat), Kubatov Gábort (1392 szavazat) és Németh Szilárdot (1359 szavazat), a tisztségről leköszönő Gulyás Gergely helyére pedig Kósa Lajost (1387 szavazat) választották meg.

Orbán Viktor megköszönte, hogy újra megválasztották a párt elnökének, és ezzel megint ő lett Magyarország legnagyobb, legerősebb, és egyben egyedül kormányképes pártjának vezetője. Sőt, szerint

“ha a szövetségeseinket is ide számítjuk, akkor ráadásul Magyarország legrégibb, legmélyebb hagyományokkal, legerősebb lelkiséggel rendelkező politikai közösség vagyunk”.

Úgy fogalmazott:

“A magamfajta faluról jött és utcai harcok világához szokott férfiaknál az érzelgősség a gyengeség jele”, de őt ez a fajta támogatás és szeretet igenis meghatja, megérinti, sőt, néha megrendíti. Hozzátette: nem marad viszonzatlan a szeretet.

A pártelnök úgy véli, hogy a legfőbb dolog a bajtársiasság, mert bárki tud lojálisan viselkedni a másikkal, ha annak igaza van. Szerinte hozzá is könnyű igazodni, ha igaza van. A bajtársiasság pedig még ennél is több, mert amikor valaki téved, akkor is számíthat a másikra.

 

 




 

“És melyikünk nem tévedett még az elmúlt 30 év során. De összetartottunk, őszinték voltunk egymáshoz, és végül minden nehézségből kilábaltunk” – mondta. Úgy véli:

“Ezért vagyunk mi fent, és az egymást folyton eláruló liberális baloldal lent”.

Szerinte ezt hívta Reagan elnök a 11. parancsolatnak, amelyre a politikában szükség van. “Ne mondj rosszat a fideszes társadról! Ezt majd még gyakorolni kell!” – mondta. Erre pedig egyre inkább szükség lesz, ha “egyre inkább komolyan vehető ellenfél nélkül maradnak”. Amikor az ellenfél támadásai csökkennek, akkor a bajtársiasság tudja egyben tartani a közösséget – véli.

A pártvezér szerint a fiatalok is egyre nagyobb számban támogatják a Fideszt, és a párt a politika világában szokatlanul rendezett állapotban van.

Azt is leszögezte, hogy a pártban a pártban szabály, hogy ha valaki nagyon akar egy pozíciót, azt nem kaphatja meg, mert a sóvárgás – elsősorban emberi – bukáshoz vezet szerinte. Éppen ezért az a szabály, hogy

“itt munkát osztanak, nem pozíciót, de főként nem hatalmat” – mondta.

A Fidesz politikájáról azt mondta, hogy a programja “demokrácia igen, liberalizmus nem”. Ehhez pedig ők két rendszerváltás után jutottak el. Az első alkalommal a szovjet világot szüntették meg, majd az Alaptörvénnyel érték el a párt történetének csúcspontját. Ebben fontos szerepe volt az akkor köztársasági elnöknek, Schmitt Pálnak – mondta. Ezért “Vivát az elnöknek, vivát, vivát, vivát!” – mondta.

Orbán úgy véli, hogy a nagy dolgok a most következő évtizedben jönnek majd, és ebben a szegénységet is végleg magunk mögött hagyjuk.

“Mi leszünk az a párt, ami elmondhatja magáról, hogy felszámolta a szegénységet Magyarországon” – közölte.

A cigányság helyzetével is foglalkozott. Szerinte a dolog nehéz ügy, de nem szabad megijedni a feladattól. Még ma is nehéz világ, annak ellenére, hogy sok minden változott már, többek között a a megfeleződött a munkanélküli cigányok száma, míg kétszer annyian jutottak be a felsőoktatásba.

Az európai helyzetről azt mondta, hogy nem egyedül vagyunk a küzdőtéren, mert lengyel, cseh, szlovák és szerinte nemsokára osztrák és olasz küzdőtársaink is vannak. “Nem brüsszeli birodalmat, hanem európai nemzetek szövetségét akarjuk” – mondta. Úgy véli, hogy az európai költségvetést nem a bevándorlók finanszírozására kell használni. Ha egyben akarjuk tartani Európát, akkor ezekkel a praktikákkal, a nemzetközi baloldal, Soros és társaik trükkjeivel, fake news-hálózatait kell felszámolni. Még azt is felajánlotta, hogy segítünk az olasz határvédelemben, ha kell, és a migránsok hazaszállítására is vállalkozunk.

 

 




 

Szerinte Magyarországon már most itt vannak a legmodernebb technológiák és fejlesztési központok, ahol magyar munkások, mérnökök dolgoznak. A magyar iskolákban tanuló diákok pedig a világon mindenhol megállják a helyüket – mondta.

Szegedre is kitért, mert nem érti, miért akarnak kimaradni a fejlődésből, miért akarnak migránsvárossá válni. Orbán úgy gondolja, hogy ha a város baloldali kézben marad, akkor ők lesznek az első számú betelepítési célpont.

A világhatalomról azt mondta, hogy az erővonalak át fognak rendeződni, és a G7 helyett G2 lesz – Kína és Amerika. Nekünk pedig ebben kell megtalálni a helyünket – fogalmazott.

Arról is beszélt, hogy azzal, ha sikerül egy ország önbecsülését visszaadni, azzal a nemzetet emelhetik fel. És a Fidesz szerint ezt tette, azt mutatta meg, hogy győzni kell a brüsszeli bürokratákkal, az IMF-fel, a csőddel vagy az árvízzel szemben győzni.

Beszéde végét azzal zárta, hogy bár nehéz harcot kell vívni, de örül a próbatételnek, és “örüljetek, hogy abban az állapotban vagytok, hogy harcolhattok még, és szüksége van rátok a hazának”.

A szavazás előtt a Fidesz politikusai mondtak beszédet.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szerint a Fidesz-frakció a továbbiakban is őrizni fogja az Országgyűlés méltóságát, és “az ellenzéki képviselők gyalázkodásával szembeni jogos indulat” sem tereli majd el a figyelmüket az emberek akaratáról. Az ellenzéket jellemezve úgy fogalmazott: a “támolygó vezérük nyelvbotlásával”, “a kígyózó kígyókkal” új korszak köszöntött be Magyarországon.

Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke beszédében kijelentette: ma a Fidesz Európa legmodernebb és legszervezettebb pártja. Hozzátette: ahogyan a futballban, úgy a politikában sem ér semmit a második hely, mindenki csak a győzelmekre emlékszik. Véleménye szerint a Fidesz többször is megfizette a siker árát, mások nem bírták volna ki a vereségeket, de ők mindig erősebbek lettek, mint előtte.

Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő arról beszélt, hogy bár “a brüsszeli frontvonalban” a “csapataink harcban állnak”, és továbbra is megvédik a magyar embereket, a nemzet érdekeit és Magyarországot, a bevándorláspárti erők elszántsága és indulata változatlan, új lendületet vesz a bevándorláspárti politika Európában.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes közölte, Magyarország és az Európai Unió történelme legsikeresebb politikai konstrukciója a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szövetsége. Hangsúlyozta: szövetségük értékszövetség, a keresztény civilizáció védelmének, a nemzeti elkötelezettség megvalósításának és a polgári értékek képviseletének értékközössége, emberi minőség, bajtársi hűség. Szerinte mostani kabinet Európa “legkeresztényibb kormánya”.

 




 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint a bevándorláspártiak megnyitják a határokat az illegális bevándorlók előtt, majd nyomást helyeznek a többi országra, hogy fogadják be és osszák szét őket. Kiemelte: Európa legsikeresebb pártjának kongresszusa a mai, ez az európai parlamenti választáson is bebizonyosodott. Ez kellő önbizalmat ad a következő idő csatáihoz. “Mindegy, milyen nyomást helyeznek ránk” Európa bevándorláspárti erői, ide egyetlen illegális bevándorló sem jöhet be. Csak Magyarország döntheti el, ki jöhet ide és “kikkel akarunk együtt élni”.

Varga Judit igazságügyi miniszter arról beszélt: nem várják el, hogy mások is Magyarország útját járják, nem kritizálnak másokat, de a magyar kormány elutasítja a kettős mércét és elvárja, hogy az EU tartsa tiszteletben a tagállamok identitását.

Gulyás Gergely a Miniszterelnökséget vezető miniszter értékelése szerint a mögöttük hagyott kilenc év az ország rendszerváltoztatás utáni történetének legsikeresebb időszaka. Szerint Magyarország önbizalmában, gazdaságában, biztonságában és jövőképében egyaránt megerősödött. Úgy fogalmazott: erősödő falvak, városok, Tarlós István főpolgármester és kerületi polgármesterei munkájának köszönhetően Budapest a dualizmus időszaka óta nem látott mértékben fejlődő, immár világszerte csodált főváros.

A Fidesz alapszabálya szerint kétévente kell tisztújító kongresszust rendezni.

 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top