Gazdaság

Közel tízmilliárdos közbeszerzésen nyert Mészáros Lőrinc egyik cége

A Tisza felső szakaszán végezhetnek felújítási, átépítési munkákat.

 




 

Mint arról korábban beszámoltunk, Mészáros Lőrinc cége nyerte Magyarország történetének legnagyobb vasútépítését. Ők építhetik majd meg a Budapest-Belgrád vonalat, 750 milliárd forintért.

Most újabb, közel tízmilliárdos közbeszerzési pályázat egyik nyertese lett Mészáros Lőrinc cége.

A kiírás szerint a feladata: “Árvízvédelmi védvonalak mértékadó árvízszintre történő kiépítése, védvonalak terhelésének csökkentése a Felső-Tiszán, Tivadari híd feletti szakaszon” – írta az uniós közbeszerzési közlöny.

Az ajánlatkérő az Országos Vízügyi Főigazgatóság, a feladat elvégzését négy cég kapta meg:

a nyertesek a Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a Betonútépítő Zrt., a KE-VÍZ 21 Zrt. és a KÖTIVIÉP B Közép-Tisza Vidéki Vízépítő és Telekommunikációs Kft.

A feladatról azt írták, hogy a projekt célja a szükséges árvízvédelmi biztonság megteremtése a meglévő töltések fejlesztésével. Az árvízvédelmi töltéseknél a magassági hiányokat kell megszüntetni, valamint az altalaj-állékonyságot kell növelni. De fontos szempont a fejlesztésnél a jövőbeni karbantartási munkák elvégzésének biztosítása mind a mentett-, mind az ártéri oldalon – áll a közleményben.

 




 

 

A töltésmagasítást a mértékadó árvízszintre kell kiépíteni a Felső-Tiszán és a Tivadari híd feletti szakaszon. De a projektben van útépítés, mederkotrás, zsilip átépítés, vízmérce átépítés és gátőrtelep és védelmi központ korszerűsítése is.

A projektet az uniós Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) finanszírozza.

A beszerzés végleges összértéke (áfa nélkül) 9.839.000.000 forint.

 

 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top