Egyéb

Nyert Karácsony, jöhet a Tiborcz-adó?

Bár az önkormányzati kampány a vége felé szinte kizárólag Borkai Zsolt szexbotrányáról szólt, Karácsony Gergely budapesti győzelme után érdemes visszanézni a kampány elején tett ígéreteket, bedobott ötleteket. Az egyik emlékezetesebb ilyen ígéret volt, hogy győzelme esetén Karácsony Gergely bevezetné a Tiborcz-adót. Erről leginkább azért lehetett hallani, mert Orbán Viktor veje (Tiborcz István) perre is ment az azóta főpolgármesterré választott jelölttel, arról viszont kevesebbet lehetett olvasni, hogy mi is lenne ez az adó pontosan.DSC 3415

Karácsony Gergely az Indexnek még júniusban adott interjújában arról beszélt, hogy miközben szerinte sokan egyre nehezebben élnek a fővárosban is, a fideszes elit felvásárolja a fél várost, és az emberek arcába tolja gazdagságát.

Vissza fogunk szerezni a budapestiek számára azokból a magánvagyonokból, amelyek a NER-elit luxusvilláiban, medencés házaiban rejlenek. Hogy mindenki értse, miről van szó, nevezzük ezt Tiborcz-adónak.

Karácsony elmondása alapján ez az adó egy, a nagyjából félmilliárd forintnál drágább magánlakásokra, villákra kivetett építményadó lenne, amelynek bevételéből bérlakásokat építenének, csökkentendő a lakhatási válságot. Akkor a jelölt azt mondta, a koncepció már készen is van, az adó pedig komoly bevételt jelenthet az önkormányzatoknak és/vagy a fővárosnak.

 

Forrás:Index
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top