Belföld

Az alakuló testületi ülésen mondott le posztjáról a Fidesz támogatta polgármester

Az alakuló testületi ülésen mondott le posztjáról a Fidesz támogatta polgármester

A Somogy megyei Pogányszentpéteren két jelölt vívott harcot a polgármesteri székért: Kapusi László és Flinger Tamás. Papíron mindkét jelölt függetlenként indult, ám Flinger Tamás láthatóan a Fidesz-KDNP támogatását élvezte. Végül ő nyert 54%-kal. (16 szavazat különbséggel)

FLINGER TAMÁS AZONBAN HÉTFŐN EGY FACEBOOK-POSZTBAN JELENTETTE BE, HOGY MÉGIS LEMOND A TISZTSÉGRŐL, MERT POSZTJA SZERINT A KÉPVISELŐTESTÜLET NEM SZAVAZTA MEG NEKI A TISZTELETDÍJAT.Képtalálat a következőre: „Flinger Tamás”

Flinger posztjában azt írja:

Tisztelt Pogányszentpéteriek! Hazugságok elkerülése végett írom ezt a posztot. Elnézését szeretném kérni annak a 97 embernek, aki rám szavazott! Mai alakuló gyűlésen, kiderült, hogy a testület és én teljesen másképp gondolkodunk. Képviselői tiszteletdíjat nem támogattam erre az évre, amit megszavazták a képviselők. Válaszul számomra nem szavazták meg a polgármesteri tiszteletdíjat, és elvárták volna, hogy a munkahelyem 6 vagy 4 órás munkaviszonya mellett, ingyen dolgozzak. Olyan ígéretet kértek számon rajtam, amit Én sosem jelentettem ki! Mivel már az alakuló ülésen sem tudtunk együtt dolgozni, ezért lemondtam a polgármesteri tisztségemről

– írta a friss polgármester, aki hozzátette: “döntésemet befolyásolta, hogy esélyt sem láttam arra, hogy polgármesterként a négy képviselőtársammal közös nevezőre jussunk a falu érdekében. Nagyon sajnálom, mert tele voltam tenni akarással és tervekkel. Elnézését kérem még egyszer a rám szavazó falubeliektől”.

A bejelentése alatt az egyik képviselő, Bogdán Zoltán kommentben azt írta,

(…) a Tamás havi 240 ezer Ft követelt, mert ő úgy gondolja, hogy ez jár neki, mi lemondtunk az ő kérésére egyből a tiszteletdíjról, ő meg benyögi, hogy ő neki kell a pénz, mert egy lukat be kell tömni (…)

Hogy pontosan mi történt, azt egyelőre csak ezekből a posztokból, kommentekből tudjuk kiolvasni, a szereplőket még nem tudtuk elérni. Amint sikerült, frissítjük cikkünk.

Frissítés: Bogdán Zoltán képviselőt elértük telefonon, megerősítette a kommentben írottakat.

Azt mondta, úgy érzi, félre lettek vezetve: a kampányban mellette állt, ez idő alatt nem is volt szó anyagiakról. Amikor pedig megtörtént az eskütétel, az első ülésen előhozták a napirendi pontokat. Az első az volt a polgármester előterjesztésében, hogy a négy képviselő mondjon le a fejenkénti 40 ezer forintnyi tiszteletdíjáról a falu javára, mondván, a falunak tartozásai vannak. Ebbe minden képviselő belement, megszavazták.

Aztán jött a polgármester javadalmazása, ott azonban nem volt ilyen ötlet: 198 ezer forintos fizetést és 30-40 ezer forintnyi kiegészítő pénzt (útiköltség, telefon, stb.) akart magának megszavaztatni. Akkor a képviselők azt javasolták neki,- pláne úgy, hogy az eredeti állását is megtartva, azzal párhuzamosan akarta elvégezni a polgármesteri munkát -, hogy a 198 ezres pénzt ne vegye fel legalább. Ebbe azonban nem volt hajlandó belemenni, és bejelentette, lemond.

 

Forrás:Index




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top