Politika

Drágán megfizetjük Orbán hazug ígéretét – Túlköltekezett a Miniszterelnökség

Fotó: Miniszterelnöki kabinetiroda

Jóval meghaladta az előzetes költségtervet a Miniszterelnökség 2018-as kiadása – számolt be róla az RTL Klub Híradója. A tavalyi évi beszámoló szerint 29,1 milliárd forintot terveztek elkölteni a tárcánál, ehhez képest viszont sikerült végül majdnem kétszer annyit, 51,8 milliárdot felhasználniuk.




 

Az RTL szerint ennek egyik oka, hogy a tárca nem számította bele az előzetes kiadásokba a jutalmakat, prémiumokat, melyekre végül 4,6 milliárdot költöttek el.




 

A Miniszterelnökség propaganda- és reklámköltségre is jóval kevesebbet szánt volna eredetileg. A költségvetésben csak 1 milliárddal számoltak ilyen kiadásokra, ezt végül nem sikerült tartaniuk, és a beszámoló szerint végül ötször ennyit költöttek ilyen célokra.

 

Orbán Viktor még korábban tett ígéretet arra, hogy kormányzása alatt csökkenteni fogja a Miniszterelnökségen dolgozók számát.

EZT AZ ÍGÉRETÉT SEM SIKERÜLT BETARTANIA A MINISZTERELNÖKNEK,

mivel közel kétszer annyian dolgoznak ma a tárcánál, mint 2010-ben a Bajnai-kormány idején, ez pedig többletkiadást jelent a költségvetésnek.

 

 




forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top