Politika

Orbán ráborította az asztalt az unióra – szembement a hatályos szerződésekkel!

Pestibulvar.hu

Ujhelyi István az MSZP EP-képviselője hívta fel arra a figyelmet, hogy Orbán Viktor átlépett egy határt, szembement az európai uniós szerződésekkel, amikor ígéretet tett arra a Türk Tanácsban, hogy a magyar uniós biztos segíteni fogja Törökország és Azerbajdzsán csatlakozását az unióhoz – közölte a hvg.hu.




 

A miniszterelnök azt mondta: ha sikerülne megszerezni az uniós bővítési posztot, “akkor a keleti partnerség ügyében szoros együttműködésünk lesz Azerbajdzsánnal, és a tagsági tárgyalás ügyében pedig Törökországgal”.

 

A kormányfő fogalmazása szerint, ha a magyar jelölt kapná ezt a portfóliót, akkor

“ÖRÖMMEL ÁLLUNK AZ ÖNÖK RENDELKEZÉSÉRE, HOGY SEGÍTSÜK AZ ÖNÖK TÖREKVÉSEIT”.

 




Ujhelyi szerint ez elég aggályos kijelentés volt, mivel olyan, mintha Orbán az Európai Bizottság, vagy legalábbis a bővítésért felelős magyar uniós biztos nevében tenne ígéretet,

AMIRE NEM LENNE LEHETŐSÉGE AZ UNIÓS SZABÁLYOK BETARTÁSA MELLETT.

 

Az Európai Bizottság tagjai attól függetlenül, hogy a tagállami kormányok által delegált személyek, kinevezésüket követően minden formális kapcsolatot megszakítanak a küldő országgal, és kizárólag az uniós szerződések betartása mellett, az egész európai közösség érdekében teljesítik feladatukat.

 

Ráadásul még a jogszabályok is kimondják, hogy tilos elfogadniuk utasításokat kormányoktól vagy más külső szervektől.

“ORBÁN VIKTOR UGYANIS FORDÍTVA ÜLT FEL A KIPCSAK LÓRA, AMIKOR A LEENDŐ UNIÓS BIZTOS NEVÉBEN ÍGÉRGETETT MINDENFÉLE JÓSZOLGÁLATISÁGOT A TÜRK ÜZLETTÁRSAINAK”

– írta Ujhelyi, aki szerint Orbán vagy átverte “türkmén vértestvéreit”, vagy beismerte azt, hogy az általa delegált uniós biztos nem az Európai Unió, hanem továbbra is az ő személyes szolgálatában fog állni.




forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top