Politika

Pikó András bekeményített – Az fizesse a büntetést, aki azt elkövette

Forrás: Pikó András / Facebook.com

A VIII. kerületi lapra 500 ezer forintos bírságot szabtak ki, mivel az a kampányban törvényt sértett. Ezt a jogerős büntetést a frissen megválasztott független ellenzéki polgármesternek kéne befizetnie a kerület költségvetéséből – közölte a 444.hu.
 

Pikó András szerint azonban ezt az összeget nem a kerületnek kéne kifizetnie, így ha van rá jogi lehetőség, akkor személyesen Nyerges Zoltán egykori, közös megegyezéssel távozott főszerkesztőn fogja behajtani, írta a polgármester a Facebook oldalán.

 

Korábban a választási bizottság épp Pikó bejelentése nyomán mondta ki, hogy

A KÖZPÉNZBŐL MŰKÖDŐ LAP MEGSÉRTETTE A VÁLASZTÁSI ELJÁRÁSRÓL SZÓLÓ TÖRVÉNY, JELÖLTEK ÉS JELÖLŐ SZERVEZETEK ESÉLYEGYENLŐSÉGÉRE VONATKOZÓ PONTJÁT,

valamint eltiltotta a Józsefváros című kerületi lapot a további jogsértéstől.
 

A lapnak minden jelöltet be kellett volna mutatnia, mivel közpénzből működtette az önkormányzat, ehelyett nyíltan kormánypropagandát folytattak. A Pikó András által korábban kifogásolt lapszámban 20 oldalából 10-en szerepeltek fideszes politikusok, míg ellenzékiek egyiken sem.

 

Pikó azt is megemlíti bejegyzésében, hogy a kerületi lap a héten valamiért nem jelent meg, pedig a főszerkesztő távozása ellenére, meg kellett volna.

 

Kúriai döntés, fellebbezésnek helye nincs. A Józsefváros c. kerületi újság folyamatosan és törvénysértő módon…

Közzétette: Pikó András polgármester – 2019. október 20., vasárnap
 

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top