Politika

Leszámolnak a Fidesszel – Teljes átvilágítást rendeltek el

Orbán Viktor és Páva Zsolt Fotó: Miniszterelnökség/Árvai Károly

Nem tétlenkedik az ellenzéki szövetség által támogatott új pécsi polgármester. Egy hét sem telt el az önkormányzati választások óta, Péterffy Attila máris elindította több pécsi önkormányzati cég átvilágítását – közölte az Szabad Pécs.
 

Pénteken három céghez vonultak ki az ügyvédek, hogy átvizsgálják a dokumentumokat, kedden pedig további négy pécsi önkormányzati többségű szervezetnél kezdődik meg az ellenőrzés.

 

A lap megkereste dr. Bodnár Imrét, az átvilágítással megbízott pécsi ügyvédekből álló csoport vezetőjét, aki megerősítette, hogy pénteken a Zsolnay Örökségkezelőnél, a Tettye Forrásháznál és a Pécsi Vagyonhasznosítónál is jártak az új polgármesterrel, és találkoztak a pécsi önkormányzati többségi tulajdonban álló gazdálkodó szervezetek vezetőivel.

Az ügyvéd továbbá elmondta azt is, hogy elsősorban a vagyongazdálkodásra fókuszálnak az ellenőrzés során, hogy az felelősen és a szabályoknak megfelelően lett-e végrehajtva. A jogi ellenőrzésen túl a szerződésekre, beszerzésekre, pályáztatási folyamatokra is kíváncsiak az ügyvédek.

 
Bodnár Imre arra a kérdésre, hogy mikorra várható valami eredmény, azt felelte, hogy nagy létszámú stábbal dolgozik, így jó esély van arra, hogy viszonylag hamar fel tudjanak mutatni valamit.

 

Az ellenzéki polgármester tehát betartja választási ígéretét, és átvizsgálja elődje munkásságát, aki 2009 és 2019 között vezette a várost,

VALAMINT HA SZABÁLYTALANSÁGOKAT TALÁLNAK AZ ELLENŐRZÉS SORÁN, AKKOR FELELŐSSÉGRE FOGJÁK VONNI A KORÁBBI FIDESZES VÁROSVEZETÉST.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top