Politika

Kövér László: A fékek és egyensúlyok rendszere hülyeség, azt felejtsék el!

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A házelnök szerint aki azt gondolja, hogy tiszta választások zajlottak Magyarországon pár napja, az téved. Meg is indokolta.

 




 

Kövér László a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tartott előadást a Fidesz megalakulásáról, de a fő téma mellett sok szó esett a választásról, az ellenzékről, illetve a jogállamról is. A végén pedig jó néhány papíron leadott kérdést is megválaszolt – derül ki az Index tudósításából.

Szó esett például a budapestiek elvesztett bizalmáról, amivel kapcsolatban a házelnök azt mondta: “úgy tudjuk visszaszerezni, hogy ha realisták vagyunk – amit nem kívánunk Budapestnek –, hogy ugyanúgy rohasszák le Budapestet, mint ahogy Demszky Gábor tette 20 éven keresztül.”

Kövér szerint Tarlós ugyan csodát csinált a városból, de ez nem számított a választáson. Hozzátette: aki azt gondolja, hogy tiszta választások zajlottak Magyarországon pár napja, az téved. Ezt azzal indokolta, hogy a kormánypárti hirdetéseket szerinte nem engedte a Facebook, az ellenzéki jelöltek hirdetései ellenben félóránként villantak föl mindenki előtt, aki használta a közösségi oldalt.

 




 

A jogállamiságra rátérve szóba került a fékek és egyensúlyok rendszere, amiről a házelnök a következőket mondta:

“A fékek és egyensúlyok rendszere, én nem tudom, önök mit tanulnak, de az egy hülyeség, azt felejtsék el, annak semmi köze se jogállamhoz, se demokráciához (…) az a baj, hogy egyesek komolyan veszik, hogy fékezni kell a demokratikus akaratkinyilvánítás eredményeképpen létrejött kormányt. És úgy gondolják, hogy az a demokrácia, ha a küllők közé állandóan bedugják a botot.”

A kurdok elleni offenzívára is rákérdeztek, Kövér az erre adott válaszát azzal kezdte: történelmi igazságtalanság, hogy a nálunk nagyobb lélekszámú kurdoknak nincs egy anyaországuk.

Ugyanakkor hozzátette, szerinte az a kérdés, hogy a politikában egy Magyarország méretű országnak lehet-e az érzelmei, és ezen keresztül az erkölcsi érzéke szerint menni, vagy pedig hideg fejjel, adott esetben könyörtelenül kell definiálni a magyar érdeket.

A kormány álláspontja ezzel kapcsolatban abból indul ki, hogy Törökországban 3 millió menekült van, akik nem mindegy, hogy Európa, vagy Szíria felé indulnak el – mondta Kövér.

 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top