Politika

Újabb csapást mértek Borkaira – Sorra kapja a pofonokat a győri polgármester

Pestibulvar.hu

Újabb csapást mértek Borkai Zsoltra, aki korábban szexbotrányával került a figyelem középpontjába. Most az Alkotmánybíróság öt tagú tanácsa mondta ki egyhangúlag, hogy jogosan bírságolták meg őt, amiért gyerekeket felhasználva kampányolt.




 

A Győri Ítélőtábla azért marasztalta el az újraválasztott polgármestert, mert a kampányidőszakban gyerekek jelenlétében adott át, egy már korábban elkészült futópályát – közölte a hvg.hu.

 




Borkai végül alkotmányjogi panaszt nyújtott be az ítélet ellen, mivel véleménye szerint mint polgármester volt jelen az eseményen, melyen semmilyen utalást nem tett jelölti minőségére és a közelgő választásokra sem. Tehát a győri polgármester panasza szerint az átadás önkormányzati rendezvény volt nem pedig kampányrendezvény.

“A VÁLASZTÁSI ELJÁRÁSI TÖRVÉNY SZERINT NEM MINŐSÜL KAMPÁNYNAK A HELYI ÖNKORMÁNYZATOK FELADATUK ELLÁTÁSA SORÁN VÉGZETT TEVÉKENYSÉG.”

 

Borkaiék panasza szerint pedig ha az ítélőtábla indoklása megállná a helyét, akkor kampányidőszakban semmilyen beruházás átadására nem kerülhetne sor.

 

Az Alkotmánybíróság végül azonban az ítélőtáblával értett egyet, közlésük szerint azért, mert önmagában nem tilos a polgármester vagy az önkormányzati képviselő számára a részvétel egy átadó ünnepségen, és az sem, hogy mindezt gyermekek jelenlétében tegyék valamelyik általuk is használt létesítmény átadó ünnepségén.

DE KIMONDJÁK TOVÁBBÁ AZT IS, HOGY A KÖZNEVELÉSI TÖRVÉNY TILTJA AZ ISKOLÁKBAN A POLITIKAI TEVÉKENYSÉGET, ÉS EZT A VÁLASZTÁSI ELJÁRÁSI TÖRVÉNY IDÉZETT MONDATA SEM ÍRJA FELÜL.

 




Tehát, “ha a hivatalban lévő és a választásokon jelöltként induló polgármester vagy önkormányzati képviselő közfeladatának ellátása során iskolában jelenik meg, vagy más, gyermekek részvételével zajló eseményen vesz részt, akkor az ő felelőssége, hogy az esemény ne váljék a kampány mint politikai tevékenység részévé.” – Ez Borkai Zsoltnak azonban nem sikerült!

AZ ÍTÉLŐTÁBLA TEHÁT JOGOSAN ÁLLAPÍTOTTA MEG, HOGY MAGÁT A BERUHÁZÁST AZ EGYIK JELÖLT KERETÉBŐL FINANSZÍROZTÁK, ÉS AZ ÁTADÓ ÜNNEPSÉGET PEDIG DIREKT A KAMPÁNYIDŐSZAKRA IDŐZÍTETTÉK, MIVEL A FUTÓPÁLYA MÁR FÉL ÉVVEL KORÁBBAN ELKÉSZÜLT.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top