Politika

Őrület! Orbán aranyvonatot építtet!

Fotó: parameter.sk

Úgy tűnik, Orbánnak végleg elgurult a gyógyszere. Elkészítik ugyanis 300 millió forintért azt az úgynevezett aranyvonatot, ami a Horthy-korszakban körbe vitte az országban a Szent Jobbot. A probléma ezzel nem csak az, hogy a tönkretett egészségügy és az alacsony nyugdíjak mellett nem egy aranyvonatra kellene költeni, hanem hogy
AZ ARANYVONAT TELJESEN ÉRTELMETLENÜL ÉPÜL, MIVEL AZ EGYHÁZ NEM ADJA ODA MÉG A SZENT JOBB MÁSOLATÁT SEM.

 

Az esztelen pazarlás részleteit megíró HVG cikke felidézi, hogy az ötlet nem újkeletű. A Magyar Királyi Koronaőrök Egyesületének hosszú próbálkozás után 2011-ben sikerült elérnie, hogy rekonstruálják a Horthy-rendszer aranyvonatának díszkocsiját, aminek a tetejét négy imádkozó angyal között a Szent Korona nagyított mása díszíti, oldalát pedig bizánci stílusban festett magyar szentek képei vannak.

 
A megvalósítással akkor a Nemzeti Múzeumot bízták, pedig ők jelezték, hogy sem kiállítani, sem üzemeltetni nem tudnak vasúti kocsikat. Végül a tervet 2016-ban úgy fogadták el, hogy az aranyvonat a Nemzeti Múzeumot népszerűsíti, vagyis egyfajta mozgó kiállítás lesz.

Miovel közben kiderült, hogy a 2016-ban adott pénz kevés,

IDÉN 252 MILLIÓ FORINTOT ADOTT A KORMÁNY AZ ARANYVONAT DÍSZKOCSIJÁNAK MEGÉPÍTÉSÉRE.

 

A nyomokban eredeti alkatrészeket is tartalmazó, de alapvetően teljesen új vasúti kocsit a Dunakeszi Járműjavítóban készítik, majd várhatóan a Vasúttörténeti Parkba viszik. Onnét fut majd ki a nagyobb ünnepek és zarándoklatokkor, például a csíksomlyói búcsú idején. De hogy mit fog szállítani, az egyelőre rejtély, mert az egyház ahhoz sem járult hozzá, hogy a Szent Jobb másolatát vigyék rajta.

 
Nagyon úgy tűnik tehát, hogy

AZ ARANYVONAT MEGÉPÍTÉSE ORBÁN LEGÚJABB ESZELŐS PÉNZSZÓRÁSAI KÖZÉ TARTOZIK.

 

Valószínűleg nem túlzás, ha azt feltételezzük: a Fidesz szándékosan hergeli az aranyvonat megépítésével az embereket, hogy ezzel is jelezzék: Orbán Viktor bármit megtehet.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top