Politika

Kovács Zoltán irgalmatlanul kiakadt, hogy az EU a jogállamisághoz akarja kötni a támogatások kifizetését

nyugatifeny.hu

Ezt hívják beismerő vallomásnak?




Magyarország élni fog a vétójogával és megvétózza az EU következő, hosszú távú költségvetését, ha az Unió a jogállami normák teljesítéséhez köti a felzárkóztatási támogatások folyósítását – ezt Kovács Zoltán, a magyar kormány nemzetközi szóvivője jelentette be.

 

Kovács szerint itt puszta

“politikai zsarolásról”

van szó, és félreértés, amit a finn kormányfő a szervezet soros elnökeként mondott, hogy tudniillik “minden tagállam egyetért az új feltételrendszer alkalmazásával”.

 

Mint emlékezetes: a kérdés napirenden szerepel Brüsszelben, amikor az új, hét évre szóló közösségi költségvetés tervezetét vitatják meg.




 

Bloomberg beszámolója szerint azonban Kovács Zoltán úgy véli, az uniónak más módot kell találnia, ha a tagállamokat a demokratikus normák betartására kívánja ösztönözni, mivel azt – szerinte – külön kell választani a leendő büdzsétől.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top