Politika

A Kövér László által szigorított házszabályok miatt riasztotta 2 nemzetközi civil szervezet az Európa Tanácsot

Kép forrása - MTI

A Nemzetközi Sajtó Intézet és a 19. cikkely nevű szervezet a páneurópai emberi jogi intézménynek az újságírók védelmét és biztonságát előmozdító platformján tette közzé az új szabályokat bemutató felhívását. Mint fogalmaznak: az előírások súlyosan korlátozzák az újságírók lehetőségét, hogy kérdéseket tegyenek fel a képviselőknek és ellenőrizzék a parlament munkáját.




Kövér László házelnök rendelettel módosította a sajtótudósítás szabályait az Országgyűlésben. Az új szabályok korlátozzák az újságírók szabad mozgását és tevékenységét a Parlament épületében és a Képviselői Irodaházban.

 

Az ET médiaplatformja egy olyan nyilvános tér, amely megkönnyíti a médiaszabadsággal és az újságírók biztonságával kapcsolatos információk összegyűjtését, feldolgozását és terjesztését az Európa Tanács tagállamaiban.




Kíváncsian várjuk, hogy az Európa Tanács hogyan kezeli a bejelentéseket, valamint azt, hogy mit reagál erre a kormány és a szabályokat frissítő házelnök.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top