Politika

Garantáltan felmegy benned a pumpa ha megtudod, kit javasolt legfőbb ügyésznek Áder János

Kép forrása - AFP

Áder János köztársasági elnök arról tájékoztatta Kövér László házelnököt, hogy továbbra is Polt Pétert javasolja legfőbb ügyésznek, írja az MTI. Poltot 2010-ben választotta meg az országgyűlés, idén decemberben jár le a kilencéves mandátuma.




Polt Pétert nagyon sokan nem szeretnék legfőbb ügyészként látni, talán az sokat elárul, hogy többen “leghűbb” ügyészként hivatkoztak rá az elmúlt időszakban.

 

Az elmúlt években többször is megbotránkoztatta a hazai, sőt még a nemzetközi közvéleményt is, legutóbb például Varju László mentelmi jogának felfüggesztésével. Nemzetközi szinten akkor történt mindez, amikor az Európai Bizottság arra hívta fel a figyelmet, hogy rendszerszintű intézkedéseket kellene hozni a korrupció ellen, amelyre a legfőbb ügyész azt válaszolta, hogy a „magas szintű korrupció” fogalma „definiálatlan”, „ilyen egzakt büntetőjogi kategória” nem létezik. Így számára értelmezhetetlen, hogy ezzel szemben várnak el rendszerszintű intézkedéseket.

Nagyon izgalmas. Vajon ismét rábízzák Polt Péterre ezt a feladatot?

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top