Politika

Botrány: Szabadon engedhetik a szadista lúgos orvost, tüntetés lesz ellene

nyugatifeny.hu

A szervezők várnak mindenkit hétfőn egy sárga rózsával.
A napokban alkotmányjogi panaszt nyújtott be a lúgos orvosként hírhedtté vált Bene Krisztián.

 

Mikola István szadista unokaöccsét életveszélyt okozó testi sértés és más bűncselekmények miatt 11 év fegyházra ítélte a Kúria, mert orvosi esküjét megszegve brutálisan megcsonkította és maradandó károsodást okozott volt barátnőjének, Renner Erikának.

 

Bene azért nyújtott be panaszt, mert jogi képviselete szerint alkotmányellenes a Kúria hivatkozása és ítélete. Kéri, hogy semmisítsék meg az ügyét, és tárgyalják újra azt harmadfokon.

A beadványozó indoklása szerint Bene Krisztiánt megfosztották az érdemi felülvizsgálat jogától.
 

Benéék szerint a régi törvény nem adott lehetőséget arra, hogy harmadfokon a másodfokú tényállást vizsgálják, ezért csak a büntetés kiszabásáról dönthettek. Viszont épp ekkor lépett érvénybe az új törvény, ami ezt engedte volna már.

 

Az Alkománybíróság november 5-én foglalkozik a panasszal.

 

Közben három író, emberi jogvédő aktivista: Mérő VeraPéterfy-Novák Éva és Szentesi Éva tüntetést szerveznek hétfőre, az alkotmánybírósági döntés előestéjére.

 

A szervezők azt írják:

“A lúgos orvos ügye az egész országot megrázta. Erika hősies küzdelme az igazságért, és az, hogy mindez nem volt hiábavaló, egy országnak adott reményt.

Mert ha sokan kevesellték is a kiszabott 11 évet, ha a végtelenségbe nyúlt is Erika vesszőfutása, ha ezredszer is megkínozták a bíróságon, akkor is, a tény, hogy a megszüntetésből sikerült visszahozni, és győzelemre vinni az ügyet, az összes többi erőszak áldozatról, nekik is szólt. És mindenkinek, akinek az utóbbi években megrendült a magyar igazságszolgáltatásba vetett hite.

 

A bíróság november 5-én, kedden dönt arról, hogy helyt ad-e Bene Krisztián alkotmányjogi panaszának. Ha igen, azzal hatályon kívül helyezi a Kúria ítéletét, és a büntetés végrehajtását. Vagyis ott tartanánk, mint 2012-ben, a bűncselekmény elkövetésekor.

 

Ott, ahol az emberek megszűnnek bízni az igazságszolgáltatásban, felerősödnek azok a hangok, amelyek az önbíráskodást sürgetik.

A történelemből tudjuk: ha a társadalom megvonja a bizalmát a bíróságoktól, ha nem hisz a jog uralmában, abba bele van kódolva a tragédia.

 

Hinni akarjuk, hogy igazságot a bíróság szolgáltat. Bene Krisztián szabadulása iszonytató üzenet lenne minden áldozatnak, az összes hozzátartozónak, és az egész társadalomnak.
 

Ezért találkozzunk hétfőn, november 4-én, a bíróság döntésének előestéjén, a Clark Ádám téren!

 

Hozz magaddal egy sárga rózsát, a kapcsolati erőszak elleni küzdelem nemzetközi jelképét. A térről ugyanis egy tízperces sétával a Donáti utcába megyünk, az Alkotmánybíróság épületéhez.

 

November 5-én reggel, amikor a testület megérkezik, hogy döntést hozzon, borítsák rózsák az útjukat, emlékeztetve őket arra, hogy EZT NEM!”

Az esemény Facebook-oldalát >>ITT TALÁLOD<<.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top