Politika

Dinasztia született: újabb várost vett be az Orbán-család

Pestibulvar.hu

Az elmúlt hatvan évben két nagy autoriter rendszer tudott berendezkedni Magyarországon, Kádár Jánosé és Orbán Viktoré. Bár az utóbbit manapság rendszerint próbálják az előbbihez hasonlítani (és valóban akadnak szép számmal hasonlóságok), hatalomgyakorlását és “magánerkölcsét” tekintve a rendszer két vezetője valójában nem is állhatott volna távolabb egymástól.




 

Sokan szeretnek egyenlőségjelet tenni Kádár és Orbán közé, szerintünk ez nem volna lehetséges, több okból is. Orbán pl., minden rossz tulajdonsága ellenére (egyelőre?) nem börtönöztette be, vagy ölette meg honfitársait, ahogyan nem tartott fenn titkosrendőrséget sem, csak hogy megőrizhesse hatalmát. Viszont Kádárral ellentétben mindent megtesz azért, hogy tovább élezze a magyar társadalomban már amúgy is megtalálható jövedelmi egyenlőtlenségeket. Kádár híresen visszafogott életet élt, és bár életének színvonala nyilván messze meghaladta az átlagemberét, nem volt véletlen, hogy a kor emberének mégis az volt a benyomása az egykori pártfőtitkárról, hogy nem felejtette el, honnan jött.

 

Orbán nem is lehetne nála különbözőbb. Ha róla van bármi benyomásunk, az az, hogy szélsőségesen próbálja ott hagyni faluvégi önmagát, próbálja erőszakos zsákmányszerzéssel elfeledtetni azt, hogy családja sosem tartozott az igazán tehetősek közé. Ez persze mára nem igaz – olyannyira nem, hogy az Orbán-klánból ma már valóságos úri dinasztia vált, nem túlzás azt állítani, hogy az Orbán-család (különösen ha a részének tekintjük Mészárosék irgalmatlan vagyonát is) jelenleg az ország talán legtehetősebb famíliája. Kastélyok, birtokok, értéktárgyak, fényűző vagyonok állnak a rendelkezésükre.

Erre a legújabb példa, hogy a hírek szerint lassan beveszik a Balaton északi részét is, Mészáros Lőrinc ugyanis hatalmas luxusszállodát tervez építeni a tó északi fővárosának számító Balatonfüred utolsó, az átlagember számára is megfizethető kempingje helyére. Ha a szálló felépül, úgy nem marad egyetlen megfizethető vízparti szállás sem Füreden, a város végérvényesen az elit martalékává válik. Márpedig semmi nem utal arra, hogy ez ne történne meg, a városban örökpanorámával rendelkező luxusapartmanja van Polt Péter legfőbb ügyésznek és Borkai Zsolt szexvideóban elhíresült ügyvédjének, Rákosfalvy Zoltánnak is.

BALATONFÜRED MÁRA A NER BŰNÖZŐ KISKIRÁLYAINAK PIHENŐHELYÉVÉ VÁLT.

 




De nem áll sokkal jobban a Balaton többi pontja sem, Mészáros Lőrinc ugyanis 106 hektárnyi Balaton-parti üdülőterülettel, azon belül mára 5200 kempinghellyel, 500 bungalóval és 200 mobilházzal rendelkezik. Ezekben persze meg lehet szállni (akinek van gyomra hozzá!), nem tilos az üdülés, de a füredi luxusszállóból és a várható árakból kiindulva egyre inkább úgy tűnik, mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki meg szeretné tenni. De még ha van is rá pénz, egy biztos, mára kevés olyan helyen fogja tudni megtenni ezt a Balatonon, amivel ne Mészárost (és rajta keresztül az Orbán-dinasztiát) gyarapítaná.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top