Politika

Dr. László Imre első dolga volt, hogy leállította a kilakoltatásokat Újbudán

nyugatifeny.hu

Nem szakadhatnak többé szét családok.
Dr. László Imre, a XI. kerület frissen megválasztott polgármestere közölte: életbe lépett a kilakoltatási tilalom hétfőn Újbudán.

 

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott:

„A Parlamentben nem is tudom, hány alkalommal kellett végigélnem ellenzéki társaim beszámolóját a kilakoltatás miatt, családtól elszakított és állami gondozásba vett gyermekekről.

 

Gyermekekről, akik sírva kapaszkodtak szüleikbe és nem értették, miért kell elválniuk. A mai naptól kerületünkben ez már nem lehetséges!”

 
Nem László az egyetlen, aki megválasztása után az első intézkedései között életbe léptette a kilakoltatási moratóriumot.

 

Pikó András is így tett Józsefvárosban, tegnap óta a VIII. kerületben sem lehet senkit az utcára tenni. A polgármester azt is jelezte: nem engedik el a tartozásokat, de minden egyes esetet külön-külön ki fognak vizsgálni.

 

Korábban Karácsony Gergely is jelezte, hogy felfüggesztik az összes, Fővárosi Önkormányzat által kezdeményezett kilakoltatási eljárást.

 

Karácsony bejelentésével kapcsolatban fontos megjegyezni: nem minden budapesti kilakoltatásra vonatkozik, hiszen az érintett lakásoknak csak egy része fővárosi tulajdonú, sok lakás kerületi, a legtöbb pedig magántulajdonban van.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top