Politika

Több mint botrány! – Tízezrek halnak meg évente, holott megelőzhető lenne

Fotó: iStockphoto

Napjainkra már-már elkoptatott frázissá vált, hogy a magyar egészségügyi ellátórendszer az összeomlás szélén áll. Ezt ma már az is jól tudja, aki tíz éve nem volt orvosnál, annyira mindennapossá váltak a sürgősségi osztályokon tapasztalható káoszról, az esetenként több éves várólistákról, az ijesztően gyakori kórházi fertőzésekről, a komplett kórházi osztályok bezárásáról, illetve mindenekfelett az egész alapellátás alulfinanszírozottságáról szóló, riasztóbbnál riasztóbb hírek.
 

Kihasználatlanul áll egy fővárosi rendelő, miközben több hónaposak a várólisták
Hiába jelentkezett a 13. kerületi rendelő, hogy több beteget is ellátnának, azt mondták nekik, nincs rájuk szükség.

 

„A főváros akut ellátásában való részvételre is alkalmas lenne a centrum” – nyilatkozta az RTL Klub Híradójának dr. Herztka Péter főigazgató-főorvos. Azt mondta, évi több ezer államilag finanszírozott ellátást tudnának vállalni, az állami egészségbiztosító viszont nem tart igényt rájuk. Ők azt állítják, nincs szükség a szakrendelő kapacitására.

 

Ennek ellentmond, hogy átlagosan 2-3 hónaposak az MR-vizsgálatok várólistái. Az állami egészségbiztosító erre a felvetésre nem reagált.

Forrás: nlc | balramagyar
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top