Politika

Ebbe belerokkan a Fidesz! A bujkáló Borkai szétveri a jobboldal önérzetét!

Forrás: Index

Megalázó bujkálással tölti napjait Borkai Zsolt. Győr polgármestere október 13-i újraválasztása óta egyetlen nyilvános eseményen sem vett részt: az október 23-i ünnepségen is az egyik alpolgármestere tartott helyette beszédet és először a megbízólevelének átadásán sem jelent meg – ezt csak október 31-én vette át és akkor sem lehetett tőle kérdezni semmit. Borkai ráadásul nem csak a sajtó számára elérhetetlen, a hétköznapi nyilvánosság elől is rejtőzködik.
FELMERÜL A KÉRDÉS: LEHET ÖT ÉVEN ÁT BUJKÁLVA VEZETNI EGY VÁROST?

 

Első hallásra abszurdnak tűnhet a felvetés, hiszen egy polgármester végül is közszereplő, akinek irányítania, tárgyalnia, reprezentálnia kell, vagyis nem játszhatja el a láthatatlan embert. Ám a jelek szerint Borkai most pont erre készül. Bár vannak, akik azt állítják, hogy

BORKAIT A FIDESZ DUGTA EL ARRA SZÁMÍTVA, HOGY PÁR HÓNAP ALATT ÚGYIS LECSENG A BOTRÁNYA.

 

Ez azonban valószínűleg ugyanolyan téves taktika Orbánék részéről, mint az, hogy a kampányban nem léptették vissza. Minél tovább rejtőzködik ugyanis Győr polgármestere, annál jobban felfokozza az iránta megnyilvánuló érdeklődést. Ráadásul ez az ügy egy megoldatlan tehertétel is a Fidesz számára, ezt a Publicus Intézet nemrégiben végzett kutatása is megerősíti: eszerint Borkai botránya jelentősen hatott a választókra, 160 ezer ember kifejezetten emiatt ment el szavazni, 60 ezer fideszes szimpatizánst pedig távol tartott az urnáktól.

Ha Borkai továbbra is polgármester akar maradni, a közgyűlés még megbuktathatja azzal, hogy feloszlatja önmagát, s akkor új választást kell tartani. Erre azonban a jogszabályok értelmében fél év múlva kerülhet sor, vagyis valamikor április közepén. Az új választás azonban azzal fenyegeti a Fideszt, hogy Győrt is elveszítik.
 

A Fidesz egy olyan csapdában vergődik, amiből nem tudnak győztesen kijönni. Hiába lépett ki ugyanis a pártból, Győr polgármestere a jobboldal embere maradt.

HA BORKAI TOVÁBB BUJKÁL, EGYSZERŰEN SZÉTVERI A JOBBOLDALI KÖZÖSSÉG ÖNÉRZETÉT, ERKÖLCSI IDENTITÁSÁT.

 

Ha pedig lemondatják Győr polgármesterét, vagy valamilyen ellene folyó eljárásban megbukik, a várost szinte biztosan elbukják Orbánék. Bárhogy is alakul tehát a jövő, Borkai Zsolt a Fidesz lemoshatatlan szégyene lett.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top