Politika

Tovább folytatódik a tisztogatás – Nyomozás alatt a Momentum

Fotó: 24.hu

A Magyar Nemzet már februárban közölte, hogy a NAV Közép-magyarországi Bűnügyi Igazgatóságának Vizsgálati Osztálya költségvetési csalás gyanúja miatt vizsgálja a Momentum Mozgalom és a Párbeszéd kampánytámogatási költéseit – közölte a 444.hu.




 

Most a kormánypárti Origo megérdeklődte, hogy áll a dolog, mire a NAV közölte, hogy

“TÖBB SZÁZMILLIÓ FORINTOS KÖLTSÉGVETÉSI CSALÁS MEGALAPOZOTT GYANÚJA MIATT NYOMOZNAK A MOMENTUM KAMPÁNYTÁMOGATÁSI ÜGYÉBEN”.

 

A Momentum nehézségei akkor kezdődtek, mikor tavaly októberben felfüggesztették az állami támogatásait, mivel tavaly júliusban az ÁSZ adatkérő levele nem jutott el a szervezet korábbi székhelyére. A döntést az ÁSZ februárban felfüggesztette, miután a párt elnöke beadta a szükséges dokumentumokat, így a Momentum ismét jogosulttá vált az állami támogatásra.

ETTŐL FÜGGETLENÜL AZONBAN A NAV TOVÁBBRA IS NYOMOZÁST FOLYTAT ELLENÜK.

 

A Momentum a héten azt közölte, hogy ők semmilyen tájékoztatást nem kaptak a hatóságoktól azóta, és hiába pótolták az elmaradt dokumentumokat, a számvevőszék már január közepén feljelentette őket a NAV-nál.




 

A kialakult helyzet aktualitását az adja, hogy szerdán a NAV nyomozói ezer oldalnyi dokumentumot, pendrive-okat és a költségvetési analitikát elvitték a Momentum könyvelőjétől, azt követően, hogy házkutatást és lefoglalást rendelt el az adóhatóság a párt körúti irodájában.

 

Az ÁSZ közleményben felhívta a Momentum figyelmét arra, hogy “a költségvetési támogatás felfüggesztésének visszavonására vonatkozó intézkedés semmilyen módon nem befolyásolja az ÁSZ január 16-án lezárt ellenőrzésének tényszerű megállapításait, továbbá a költségvetési támogatás felfüggesztésének visszavonása semmilyen formában nem érintette – értelemszerűen – az ÁSZ feljelentése alapján megindított hatósági eljárást, illetve annak indokoltságát”.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top