Politika

Fontos listán szerepel Orbán Viktor két családtagja is

AFP Photo/Kisbenedek Attila

Attól függetlenül, hogy a miniszterelnök állítása szerint nem foglalkozik üzleti ügyekkel, a családja igen eredményes ezen a területen. A Forbes 100-as toplistáján, amin a legértékesebb, magyar tulajdonú cégeket sorolták fel, Orbán családjából ketten is szerepelnek.
 

Az egyikük Orbán Viktor veje, Tiborcz István, aki a BDPST Zrt. nevű ingatlanos cégével került fel a listára, míg a másik a miniszterelnök édesapja Orbán Győző a Dolomit Kőbányászati Kft.-vel.

 

24.hu beszámolója szerint Orbán Győző cége a 88. helyen végzett a Forbes listáján, ami a tavalyi 4,6 milliárd forintos árbevételéből közel 2 milliárd forintos nyereséget gazdálkodott ki. Ezzel a teljesítménnyel a Dolomit Kőbányászati Kft. olyan cégeket is képes volt maga mögé szorítani, mint a legnagyobb magyar pénzváltó hálózattal rendelkező Exklusive Change, illetve a piacon 30 éve jelenlévő Béres Gyógyszergyár Zrt.
Orbán Viktor veje azonban “csak” a 91. helyet kaparintotta meg magának, miután 10 milliárd forintra értékelték a BDPST Zrt.-t. Tiborcz cégéhez az utóbbi években olyan ingatlanok kerültek, mint például a turai kastély vagy a pesti Adria-palota, de az ő cége alakítja ki a Dorottya Palace-t, a Vörösmarty tér első ötcsillagos szállodáját is.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top