Politika

Csődközeli állapotban hagyta hátra a várost a volt fideszes polgármester

Pestibulvar.hu

Péterffy Attila Pécs új ellenzéki polgármestere úgy vette át hivatalát, hogy tudomása szerint minden a legnagyobb rendben van a várossal és annak pénzügyi helyzetével, ám mint kiderült, a korábbi fideszes polgármester hatalmas adósságot halmozott fel.




 

Páva Zsolt, Pécs volt fideszes polgármestere korábban még arról beszélt, hogy 7 milliárd forintos megtakarítással adta át a várost utódjának, de Péterffy Attila a 24.hu-nak eljuttatott közleményében arról számolt be, hogy

ÖSSZESEN 18 MILLIÁRDOS HITELÁLLOMÁNYUK ÉS KÖZEL 5 MILLIÁRDOS MŰKÖDÉSI HIÁNYUK VAN,

ezért azonnali intézkedések bevezetésére volt szükség.

Péterffy szerint a hatalmas hiányra hétfőn derült fény, ezért még aznap levelet írt az önkormányzati intézmények vezetőinek, melyben megtiltotta nekik, hogy új kötelezettségeket vállaljanak és újabb tételeket hívjanak le a keretszerződésekből az ő engedélye nélkül.

 

Kedden a polgármester újabb levélben fordult az intézményvezetőkhöz,

EBBEN TÁJÉKOZTATTA ŐKET A NAGYJÁBÓL 23 MILLIÁRD FORINTOS HIÁNYRÓL, ÉS INTÉZKEDÉSI TERVET KÉRT TŐLÜK A HELYZET MÉRSÉKLÉSÉRE.

 




“A fenti drámai számok a polgármesteri hivatal pénzügyi főosztályától származnak, de nem lepődnék meg, ha a Fidesz a korábbi kommunikációját folytatva tagadni kezdené, hogy pár év után ismét a csőd szélére kormányozta a várost. Ha ez megtörténik, azonnal törvényességi felülvizsgálatot kérek a kormányhivataltól: mondják ki ők, az államigazgatás szerve, hogy ezek a számok a drámai valóságot tükrözik” – írja a polgármester és hozzáteszi:

“PÉCSETT VÉGET ÉRT AZ A KORSZAK, AMELYBEN A VALÓS PROBLÉMÁKAT PROPAGANDÁVAL ÉS HAZUDOZÁSSAL LEHETETT ELFEDNI.

 

Szembesültünk a problémával, és bár az első feladatunk, hogy elkezdjünk megoldást keresni rá, ahogy azt a kampányban ígértem, a szembesítést most a felelősök sem fogják tudni elkerülni“.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top