Politika

Nyomoz a rendőrség a volt fideszes polgármester által, a kampányban átadott, majd bezárt játszótér miatt

Kép forrása: T. Mészáros András Facebook oldala

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés ügyében nyomoz a rendőrség, miután az érdi polgármester az október 13-i önkormányzati választást felvezető kampányban átadott egy játszóteret, amelyet négy nappal később bezártak, mert több gyerek is majdnem megsérült a kiálló csavarok és vasdrótok, illetve a munkagödrök miatt, írja a 168 óra.
Az RTL Klub Híradójának riportja után tett feljelentést a jobbikos Bencsik András. Az újonnan megválasztott ellenzéki polgármester, Csőzik László most azt mondta a csatornának, szerinte politikai nyomás miatt adták át idő előtt a gyerekekre veszélyes játszóteret.

 

A bukott fideszes polgármesternek nem ez volt az egyetlen gyanús húzása az önkormányzati kampány ideje alatt. A Fővárosi Ítélőtábla kimondta, hogy a Fidesz megsértette a választás tisztaságának, a jelöltek és a jelölő szervezetek közötti esélyegyenlőségnek, valamint a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlásnak az alapelvét, a megtévesztő plakátok miatt, de a polgármester az Alkotmánybírósághoz fordult, és az helyt adott azon érveinek, melyek szerint őt a Fidesz indítja, szóval miért ne használhatná a narancssárga színt a saját plakátjain is.

Úgy tűnik, nem mindig kifizetődő sebtében, kampány alatt átadni közhasználat céljára hivatott fejlesztéseket, területeket.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top