Politika

Orbán eltaktikázta magát, kudarcot vallott a terve.

Pestibulvar.hu

Orbán Viktor álomvilága kezd teljesen összeomlani. A miniszterelnök beteges mániája, amit a futball iránt érez, nem vetíthető ki az országra, nem tükrözik a nép elégedettségét a gombamód szaporodó stadionok.




AZ ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁS TÖKÉLETESEN MEGMUTATTA, HOGY NEM SIKERÜLT ÚJ SZAVAZÓKAT MEGNYERNIE A FIDESZNEK AZZAL, HOGY STADIONOKAT ÉPÍTETT VAGY ÚJÍTOTT FEL.

 

444.hu részletes cikke bemutatja, hogy több olyan várost is elbukott a kormánypárt, ahol frissen lett felavatva a település stadionja. Ehhez pedig nem kellett más, mint egységes ellenzék, így a kormánnyal és annak felelőtlen költekezésével elégedetlen lakosok, tudtak más alternatívát választani.

 

Attól függetlenül, hogy a városnak egy forintjába se kerül a stadionépítés, (mivel azt a közös kasszából finanszírozza a kormány, vagy épp TAO-támogatásból) a munkálatok után mégis a városnak kell kigazdálkodnia a létesítmény magas fenntartási költségeit. Ez pedig rendkívül megterheli az önkormányzatokat, mivel a legtöbb stadion szinte teljesen kihasználatlan.




Orbán már korábban is rájöhetett, hogy ez a taktika nem túl népszerű a választók körében. Tény, hogy a kivitelező cégek jól járnak ezekkel a beruházásokkal,

DE MÉG A FIDESZES SZAVAZÓK JELENTŐS RÉSZE IS ÚGY GONDOLJA, HOGY MÁSRA IS LEHETNE KÖLTENI A PÉNZT, MINT EGY ÚJABB STADIONRA.

 

A miniszterelnököt 2014 és 2016 között többször is kifütyülte a közönség, mikor épp egy új stadion avatóján mondott beszédet. A többszöri csúfos leégés annyira elvette Orbán kedvét az egésztől, hogy utána már nem is nagyon mert kiállni az emberek elé, bár azért folytatta amit elkezdett, továbbra is épültek országszerte az újabb sportlétesítmények.

 

(Most pedig az egyik legnagyobb kérdés, Orbán ki mer-e majd állni 65 ezer ember elé az új Puskás stadion avatóján, hogy beszédet mondjon, vagy áthárítja a feladatot valaki másra?!)

 

Szeged volt az a város, amit nagyon meg szeretett volna szerezni magának a Fidesz. Pont a választás előtt adták át az új stadiont, ami meglepő módon nem az önkormányzaté, hanem az egyházé. A stadion megnyitójára nem ment el szeged polgármestere Botka László, aki korábban azt nyilatkozta a Magyar Nemzetnek, hogy

 

“Több száz milliárd forintot szórtak már el a miniszterelnök hobbijára eddig országos szinten. Szegeden sajnos majd három évtizede nincs első osztályú futball. Noha a város polgármestereként nem tehettem és teszem meg, hogy akadályozom az építkezést,

AZT AZÉRT KI MEREM MONDANI, HOGY AMÍG AZ EGÉSZSÉGÜGY ÉS AZ OKTATÁS ILYEN SZINTEN ÁLL MAGYARORSZÁGON, BŰNCSELEKMÉNY ILYEN MÉRTÉKŰ KÖZPÉNZT ÖNTENI A MAI MAGYAR FOCIBA.”

 

Egyházi stadion ide vagy oda, az önkormányzati választáson Botka soha nem látott fölénnyel győzött.

 




Szeged polgármestere tehát ráérzett arra, amit a választók is gondolnak. Azzal büntették a Fideszt országos szinten, hogy a szép új stadionokkal rendelkező városok jelentős része, ellenzéki polgármestereket választottak maguknak.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top