Politika

Rossz kormánystratégia – Újra hihetetlen mértékben nőtt az adósság

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Népszava szerint az államháztartási hiány hatalmas mértékben csökkent az elmúlt időszakban, bár ez nem kifejezetten a kormány sikereként könyvelhető el. Egy hónap alatt 510 milliárd forintról 303,6 milliárdra csökkent a hiány,
ENNEK OKA PEDIG, HOGY SZEPTEMBERBEN 464 MILLIÁRDOT KÜLDÖTT UNIÓS TÁMOGATÁS FORMÁJÁBAN BRÜSSZEL.

 

Ettől függetlenül azonban a költségvetési intézmények adóssága ismét meghaladta a 70 milliárd forintot szeptemberben.

“… így idén akár hiány nélkül is zárhatna a büdzsé, ám a kormány nagy valószínűséggel az év végén jelentős pénzszórásra készül” – teszi hozzá a lap.

A költségvetési intézmények közül leginkább a kórházak adóssága magas. Az államkincstári adatokból megfigyelhető, hogy az összesen 70 milliárdos hiányból 58 milliárd forintot ezek az egészségügyi intézmények adnak ki.
 

A Honvédkórház növelte legjobban az adósságát, egy hónap alatt egymilliárddal, így már eléri a 4,6 milliárdot a kórház teljes adóssága. Ezt követi a Péterfi Sándor utcai kórház, melynek teljes adóssága lassan átlépi a 4 milliárdot.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top