Politika

Utolsó csapás a jogállamnak: innentől kezdve semmi értelme az alkotmánybíróságnak

Pestibulvar.hu

Hétfőn 14 órától ült össze az Alkotmánybíróság tagjait jelölő eseti bizottság, ám a Fidesz két perccel az ülés előtt sajtóközleményében tudatta, hogy Handó Tündét jelölik, és végül nem is történt meglepetés, megszavazták a tagságát.




 

Handó Tünde jelenleg az Országos Bírói Hivatal elnöke, ahol 2021-ig szól a meg nem újítható kinevezése. Handónak rengeteg konfliktusa volt már az őt felügyelő Országos Bírói Tanáccsal. Handó az OBH (Országos Bírói Hivatal) elnökeként egyébként el sem járt el a tanács üléseire, nem adott a munkájához szükséges adatokat,viszont panaszkodott a két szervezet közötti párbeszéd hiányára, júniusban pedig egyenesen hazaárulónak nevezte a tagokat. A tanács tagjainál betelt a pohár, elegük lett a szabálytalan kinevezési gyakorlatból, és megállapították egy vizsgálatban, hogy

„HOGY DR. HANDÓ TÜNDE AZ ELMÚLT EGY ÉVBEN TÖBB ESETBEN FIGYELMEN KÍVÜL HAGYTA A TÖRVÉNYESSÉGI JELZÉSEKET, TOVÁBBÁ A SARKALATOS TÖRVÉNYEKBEN ELŐÍRT EGYES KÖTELEZETTSÉGEINEK NEM TETT ELEGET.”

 




 

Nos, most őt fogják kinevezni a magyar jogállamiságért felelős legfontosabb szerv egyik tagjának. Innentől kezdve egyértelműen látható, hogy a Fidesznek semmilyen szándéka nincs arra, hogy Magyarországra visszatérjen a tisztesség és a jog uralma. Az OBT Handóról szóló közleményét a következőkkel zárta:

„A TÖRVÉNYEK BETARTÁSA ÉS BETARTATÁSA NEM VÁLASZTÁS KÉRDÉSE, HANEM ALKOTMÁNYOS KÖTELESSÉG A KÖZHATALOM GYAKORLÓI SZÁMÁRA.”

 

Handónak eddig sem sikerült megugrania ezt a lécet, semmi esély rá, hogy most változna át hűséges pártkatonából kiváló jogásszá.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top