Politika

Lesújtó helyzet – Egyre nő az Orbán-rezsim áldozatainak száma

Kép: MTI / Soós Lajos

Egy debreceni női egyesület hét évvel ezelőtt kezdett ételosztásba. Szerintük a rászorulók köre a kezdetekhez képest jelentősen módosult. Míg korábban főleg csak hajléktalanok álltak sorba a meleg ételért, mára bővült a kör és már kisnyugdíjasok és gyermekes családok is segítséget kérnek tőlük.
 

“Eleinte ténylegesen csak hajléktalan embereket láttunk el élelemmel az ételosztás alatt.

MA MÁR, HOGYHA MEGNÉZIK, AKKOR LÁTHATJÁK, HOGY RENGETEG KISNYUGDÍJAS ÉS RÁSZORULÓ KISGYEREKES CSALÁDOK JÖNNEK AZ ÉTELOSZTÁSRA”

– mondta az ATV Híradónak Szabó Zoltánné, a Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesületének elnökhelyettese.

Az egyesület minden hónap utolsó vasárnapján tart ételosztást, immár nyolcadik éve. A sorban állók azt mondják, hogy nekik nagyon sokat jelentenek ezek az akciók, mivel vannak, akik csak ilyenkor jutnak meleg ételhez.

 

“Fizikai munkákat végeztem és 49 éves koromban leszázalékoltak mindenféle betegségekkel. Elmegy a pénzem a gyógyszerre, a rezsire és ezek nélkül a segítségek nélkül nem is léteznék” – közölte egy rokkantnyugdíjas.

 

“Hónap elején az embernek nyilvánvalóan van pénze. Hónap végén már fogyóeszköz a pénz. Beosztani, gyerekeknek ruha, enni adni, ez, az, amaz és nekünk nagyon jól jön a hónap végén, hogy van ez a kis káposzta” – mondta egy sorban álló gyermekes édesanya.
 

Az egyesület alapvetően önerőből tartja fenn magát, a tagok saját pénzükből finanszírozzák az ételosztó akciókat, de szerencsére egyre többen keresik fel őket, hogy kisebb-nagyobb adományokkal járuljanak hozzá az ételosztáshoz.

 

Azt azonban szörnyű látni, hogy milyen sok ember szorul rá az ételadományra. 2019-ben egy európai országban ez szégyen.

MÍG EGYESEK DŐZSÖLNEK A PÉNZBEN ÉS MÁR LASSAN AZT SE TUDJÁK MIRE KÖLTSÉK, ADDIG AZOK AKIK KEMÉNYEN DOLGOZTAK EGÉSZ ÉLETÜKBEN, ARRA KÉNYSZERÜLNEK, HOGY FŐTT ÉTELÉRT ÁLLJANAK SORBA.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top