Politika

Kész röhej, amire a Fidesz megkérte Karácsonyt az alakuló ülésen

Kép forrása: MTI

A Szervezeti és Működési Szabályzat elfogadása előtt a főpolgármester kifejtette, a későbbiekben szeretnének egy demokratikusabb SZMSZ-t létrehozni, a munkavégzés zavartalansága miatt fogadják el a jelenlegi szabályzatot.




Bagdi Gábor kormánypárti képviselő szerint az új SZMSZ nem az együttműködést hivatott szolgálni. Elmondta, hogy a korábbi SZMSZ szerint a sürgősségi indítvány nem lehet rendeletmódosítás, az új szerint azonban igen, így a főpolgármester sürgősségi indítvánnyal új rendeletet javasolhat, ez pedig aránytalanul nagy hatalmat biztosít neki.

 

Az önkormányzati választások után ellenzékbe került Fidesz-KDNP szerint Karácsony Gergely számára túl nagy hatalmat biztosít az új SZMSZ, ezért arra kérik, gyakoroljon önmérsékletet és ne éljen az új szabályzatba foglalt jogaival.

Vicces, hogy éppen kormánypártok intik önmérsékletre az új főpolgármestert, hiszen éppen ők azok, akik az elmúlt évtizedben minden törvényt úgy alakítottak, hogy az számukra kedvezzen.




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top